Hogyan működik a szintlépés az Oblivionban?
Nekem level 4-es harcos karakterem van és így vannak most a képzettségeim:
Zárójel nélkül azok vannak amik akkor voltam mikor pont a 4. szintre léptem, zárójelbe pedig a mostani van.
Fontosabb képzettségek:
Kovácsolás: 36 (38)
Atlétika: 54 (56)
Penge: 54 (nem változott)
Blokkolás: 44 (47)
Zúzófegyver: 49 (nem változott)
Ökölharc: 30 (42)
Nehéz páncél: 57 (60)
Kevésbé fontos képzettségek:
Alkímia: 32 (nem változott)
Átváltoztatás: 5 (nem változott)
Idézés: 8 (nem változott)
Pusztítás: 11 (12)
Illúzió: 6 (nem változott)
Miszticizmus: 5 (nem változott)
Helyreállítás: 19 (22)
Akrobatika: 21 (22)
Könnyű páncél: 13 (nem változott)
Mesterlövészet: 5 (nem változott)
Kereskedés: 19 (20)
Tolvajlás: 19 (21)
Settenkedés: 12 (nem változott)
Beszédkészség: 20 (nem változott)
Most szeretnék szintet lépni, de az erőt és az állóképességet is csak +2-vel növeli. Nem értem miért, mert az állóképességen belül +8-cal növeltem a képzettségeket, az erőn belül pedig +12-vel. Miért csak ennyivel növeli meg az erőt és az állóképességet? Mit kell tennem, hogy 4-5-tel növelje meg az erőt és az állóképességet is?
Nos. Az Oblivionban úgy megy a szintlépés, hogy ha összesen 10 ponttal nőnek az elsődleges képességeid, akkor lépsz a következő szintre. A tulajdonságaid növekedését pedig az ez idő alatt összesen megnövekedett képességeid alapján választhatod (tehát itt nem csak az elsődlegesek számítanak) Az Oblivion az egyik kedvenc játékom, de ez a számolgatás, hogy mit fejlesszek az optimális szintlépésekhez, elég gyorsan meg tudja ölni a játék hangulatát. Ha elfogadsz egy tanácsot, felteszel hozzá egy kiegészítőt, az Oblivion XP -t, amitől hagyományos, xp alapú fejlődésrendszer lesz a játékban. Próbáld ki, megéri.
A kiegészítőt itt megtalálod:
Amire még szükséged van hozzá, az az Oblivion Script Extender, amit meg itt találsz meg:
(a letöltésekhez nem kell regisztrálnod a nexusmods-ra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!