Windows Vista le, XP fel! - Mégis hogyan?
Hali!
Az lenne a gondom, hogy az alaplapom miatt csak XP lehet a gépemen, mivel a hangkártya és társai, csak Windows XP kompatibilisek, szóval itt járt nálam egy "barátom" és mikor meglátta hogy én még mindig xp-t használok, feltelepítette a
Vista SP2-őt.. Gondolhatjátok mennyire örültem neki..
Az első dolgom az volt ,hogy megpróbáljam újrarakni a gépet XP-re! De a vista ugyebár ezt nem engedi! Megpróbáltam a saját gépen keresztül, tudjátok hogy berakom a CD-t és setup.exe, nemjó! Megpróbáltam be bootolni de a vista letiltja ezt is! Két meghajtóm van és egyszerűen nem engedi ,hogy felrakjam az XP-t!
Szóval, arra lennék kíváncsi hogy hogyan tudnám ezt a problémát megoldani, hogyan lenne lehetséges az ,hogy a vista helyére felmegy az XP!
Válaszotokat előre is köszönöm!
"Megpróbáltam be bootolni de a Vista letiltja ezt is!"
Ilyet se a Vista se semelyik mások operációs rendszer nem csinál.
4 dolog lehet:
-Hozzáértés teljes hiánya.
-Rosszul lett kiírva az XP így nem boot -olható
-Nem lett beállítva a BIOS -ban hogy CD -ről boot -oljon elsőnek
-Rossza az optikai meghajtó.
Egyébként jó nyomon jársz azzal, hogy XP telepítőlemezről akarsz beboot -olni, másképp nem tudod felülírni a Vista -t.
Amúgy lehet léteznek Vista driverek is a gépedhez, csak haverod sík hülye volt hozzá. Ezért is telepített Vista -t Windows 7 helyett.
Így.
Élőszőr menny be BIOS-ba állítsd be h a meghajtóról bootoljon.
Szerintem vegyél le egy windows 7 ultimate 64 bites verziót. Már ha van másik géped is. Majd azt írd ki image fájlként Neroval , Ashampoo-val... De a lényeg h csak az ISO-t írd ki semmi mást.
Ha nincs meghajtód v nem tudsz írni vele csak olvasni, akkor usb-s boot lemezt kell csinálj.
Ehhez én a Windows 7 USB/DVD download tool-t javaslom.
Itt leszedheted
Egyszelű használni ha leszedted az op rendszert képfájlba természetesen megnyitod a progit betalozod a fájlt , fogsz egy usb-t,rá írod majd bezárod a toolt.
Ezután újra indítod a gépet ha az usb-s verzió él azt válaszd elsődleges bootolásra a biosba boot fül.
Ha be van állítva onnan fog indulni a telepítés.
Innentől minden a szokásos módon megy h partíciók, formázás, telepítő ablak...
És legközelebb ne enged h belenyujon a gépdbe az aki nem ért hozzá. Ja ha a win 7 mellet döntesz akkor kell hozzá egy ilyen aktivátor is
Ha felraktad nyomd meg az instalt vájr még felteszi és kész.
Ja driverekhez meg aida 64-et javaslom mert majd le kell szedj egy csomó illesztő progit.
De ez kilistázza neked a gyártok oldalát.
És mond meg a barátodnak h az OS telepítése nem csak annyi h felrakom azt cső, hanem a drivereket is fel kell pakolni.
Ha nem értesz v mit írj privátott.
Az xp tátogatása le fog járni valamikor 14 májusa körül elvileg szerintem nem érdemes felrakni újra csak mondom.
"szóval itt járt nálam egy "barátom" és mikor meglátta hogy én még mindig xp-t használok, feltelepítette a
Vista SP2-őt"
Jó sokáig lehettél kint a retyón, öreg, ha ennyi özön ideje volt a haverodnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!