Fraps-al készített játékvideóhoz tudtok e jó konvertáló programot? Videókat pakolok fel youtube-ra!
kipróbáltam már néhány programot :
- Farps (kis gépigényü, egyszerű, de mikrofonnal nem tudtam mit kezdeni vele)
- Camtasia ( nagy gépigényű de sokmindent tud )
- HiperCam ( egy orosz program, közepes gépigénnyel és tudással )
Namost ezek közül maximum a Fraps ami nekem nem húzza le annyira a gépet hogy még a játék is fut mellette. viszont irdatlan nagy méretű videófile-ot csinál. nekem ami fraps működik az a 2.9.7-es verzió, jobb verziók már nem is futnak mert valamiért a processzorom gyenge és nem támogat valami SSE2 akármit.
csináltam egy 35 perces játékvideót vele,
és 5 Gigabájtos lett !!!!!
ez iszonyat nagy szerintem, az FPS-t is levettem 10-re és úgy veszi fel. de nem látok nagy minőség külömbséget, ráadásul a mikrofon hangját valami irdatlan halkan veszi fel, és nem hallani, így utólag rászinkronizálom a mobiltelómmal felvett hangot mert az már halható hangerejű
AviDemux-ot használok konvertálásra de így is Mp4-be csak harmadára tudja lekonvertálni, nem találok semmilyen opciót hogy pl kisebb felbontásra lehetne konvertálni. de ezzel a programmal már rá tudtam keverni a szinkron hangot amit a játék közben mobilommal felvettem.
viszont a videó 35 perces, de 2 darabban van mert a fraps valamiért 30 percnél szeletel, most az AviDemux-al összetudnám vágni hosszúra de a második szeletet nem hajlandó bevenni, holott a második szelet VLC playerral simán lejátszható.
Most csináltam egy 1 perces videót youtubera:
lekonvertálva 1 perc 10 másodperces videó is 80 MegaBájt !!!
jah és az 5 Gigás videót is a számítógépem másfél óráig konvertálta le, 1,5 Gigásra avi-t mp4-re de youtube-ra feltölteni még így sem tudom mert egy óránként max 100Mb-ot tölt fel tehát nincs 15 óra hosszám feltölteni,
tehát valami alacsony gépigényű konvertáló kellene. már több félét is kipróbáltam de rengetek olyan van hogy a Kódek nem passzol és nem veszi be a videókat !
Adobe After Effects
Nos, ez nem éppen egy konvertáló program, de mivel vágásra való, van benne renderelés is, amivel akár a többi cuccot is meg tudod oldani (vágás, hang stb...) A gépigénye nem a legkisebb, de nekem egy elég gyenge laptopom van, (2 mag 2 GHz meg 4 GB RAM meg 512Mb VGA), és elviszi. Bármilyen formátummal tudsz dolgozni ami az EUban meg az USAban normálisnak számít. Jah, és próbáltál tömöríteni rendereléskor?
most találtam egy újabb tömörítési módszert. Constans Bitrate állítását. 1500-ról lejjebb vettem 300-ra ... a képminőség valamennyivel romlik, de 5-ször kissebb a file ami kijön belőle a videó fényereje például jóval sötétebb tőle. de még nézhető.
szóval az alap videót ami 5 Gigabájt 800*600-as felbontású tömörítetlen tiszta avi file Constans bitrate 1500
letömöröítettem , Mpeg4-es tömörítéssel, 320*240-es felbontásra Mp3 hangtömörítés 64 bit-esre , és a Constans bitrate az 300-ra lett állítva így lett belőle egy 66 megabájtos 32 perces videó. még nézhető de ratyi minőség.
Namost youtube-ról szoktam letölteni videókat, és unagy ennek a játéknak a videói szinte HD minőségben szép éles kép jó hang és egy 30 perces videót ha letöltök az 100 Megabájt körül van. ... de még így is totál aránytalan a minőség és a felbontás az én tömörítömmel
Jah és az előző kommentelőnek a válaszom, hát tesó a te laptopod iszonyat izomgép az én pentium 3-masomhoz 1 giga memória van a gépbe és 160 Gigás wincseszter, már akartam venni Terrabájtos winyót de csak új géppel együtt lehet mert erre az alaplapra rá se lehetne kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!