Betudom azt állítani valahogy hogy amikor bekapcsolom a gépen és betölti a vírusirtót meg ilyeneket akkor indítsa el a Google Chrome-ot?
Természetesen, több féle módon is akár. A legegyszerűbb szerintem - ami működhet -, hogy megkeresed a Google Chrome alkalmazást, parancsikont csinálsz róla, és azt behúzod a Start Menü Inditópult mappájába.
Ennek a megoldásnak szerintem működnie kéne, ha jól megcsinálod, és elég egyszerű ahhoz, hogy jól megcsináld. Nemde?
Nem pontosan erre gondolt szerintem.
Az eredmény, hogy az indulás után bármilyen klikkelés vagy gombnyomás nélkül bejöjjön a Chrome.
Kicsit bonyolult, de megpróbálom a legérthetőbben leírni:
Futtatás > regedit.exe > "OK"
Bal oldalt megkeresed a "HKEY_LOCAL_MACHINE" könyvtárat, katt rá 2x.
Utána SOFTWARE > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Run
Ez a célkönyvtár ahová létre hozunk egy új karakter láncot.
(Jobbegérgomb) Új > Karakterlánc
Beírjuk névnek, hogy "Google Chrome" (idézőjel nélkül),
majd kétszer kattints rá és az "Azonosító értéke"-hez írd be ezt:
C:\Program Files(x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Fontos, hogy ez a chrome.exe elérési útvonala, szóval ahol a .exe található, amivel elindul a chrome.
Tehát ha D:\ meghajtód van akkor D:\-t írj a C:\ helyére.
De a legjobb ennek a megkereséséhez, ha :
Start > Minden program > Google Chrome (mappa) > itt van a Google Chrome parancsikonja > (jobbegérgomb) "Fájt tartalmazó mappa megnyitása" és voálá itt található a chrome.exe. Ezt az elérési utat másold be, csak írd a végére, hogy "chrome.exe", ahogy nálam is látszik:
C:\Program Files(x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Kattints rá, hogy "OK" és kész is, újraindításnál el fog indulni automatikusan a Chrome.
Ezt leellenőrizni is tudod, hogy helyes-e:
Futtatás > msconfig.exe > Automatikus indítás fülnél az Indítandó elemek listájában ott lesz a Google Chrome, ez azt jelenti, hogy sikerült. Ezzel meg is volnánk.
Másodiknak köszi a segítséget!
Így értettem ahogy a második írta, és sikerült is megcsinálni! Köszi a segítséget! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!