Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Betudom azt állítani valahogy...

Betudom azt állítani valahogy hogy amikor bekapcsolom a gépen és betölti a vírusirtót meg ilyeneket akkor indítsa el a Google Chrome-ot?

Figyelt kérdés
2013. aug. 5. 22:14
 1/3 Válasz Vilmos ***** válasza:
53%

Természetesen, több féle módon is akár. A legegyszerűbb szerintem - ami működhet -, hogy megkeresed a Google Chrome alkalmazást, parancsikont csinálsz róla, és azt behúzod a Start Menü Inditópult mappájába.

Ennek a megoldásnak szerintem működnie kéne, ha jól megcsinálod, és elég egyszerű ahhoz, hogy jól megcsináld. Nemde?

2013. aug. 6. 00:08
 2/3 acutefox ***** válasza:
100%

Nem pontosan erre gondolt szerintem.

Az eredmény, hogy az indulás után bármilyen klikkelés vagy gombnyomás nélkül bejöjjön a Chrome.

Kicsit bonyolult, de megpróbálom a legérthetőbben leírni:

Futtatás > regedit.exe > "OK"

Bal oldalt megkeresed a "HKEY_LOCAL_MACHINE" könyvtárat, katt rá 2x.

Utána SOFTWARE > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Run

Ez a célkönyvtár ahová létre hozunk egy új karakter láncot.

(Jobbegérgomb) Új > Karakterlánc

Beírjuk névnek, hogy "Google Chrome" (idézőjel nélkül),

majd kétszer kattints rá és az "Azonosító értéke"-hez írd be ezt:

C:\Program Files(x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe

Fontos, hogy ez a chrome.exe elérési útvonala, szóval ahol a .exe található, amivel elindul a chrome.

Tehát ha D:\ meghajtód van akkor D:\-t írj a C:\ helyére.

De a legjobb ennek a megkereséséhez, ha :

Start > Minden program > Google Chrome (mappa) > itt van a Google Chrome parancsikonja > (jobbegérgomb) "Fájt tartalmazó mappa megnyitása" és voálá itt található a chrome.exe. Ezt az elérési utat másold be, csak írd a végére, hogy "chrome.exe", ahogy nálam is látszik:

C:\Program Files(x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe

Kattints rá, hogy "OK" és kész is, újraindításnál el fog indulni automatikusan a Chrome.

Ezt leellenőrizni is tudod, hogy helyes-e:

Futtatás > msconfig.exe > Automatikus indítás fülnél az Indítandó elemek listájában ott lesz a Google Chrome, ez azt jelenti, hogy sikerült. Ezzel meg is volnánk.

2013. aug. 6. 02:21
 3/3 A kérdező kommentje:

Másodiknak köszi a segítséget!

Így értettem ahogy a második írta, és sikerült is megcsinálni! Köszi a segítséget! :))

2013. aug. 6. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!