Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A 2007-es Microsoft Wordbe...

A 2007-es Microsoft Wordbe hogy lehet beállítani, hogy a dokumentum 2. oldalától kezdve számozza meg az oldalakat, az 1-es számtól indulva?

Figyelt kérdés

2013. aug. 4. 22:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Beszúrás menüben lenyitod az élőlábat (vagy élőfejet ha véletlenül felül akarod számozni)

A lenyíló menüben alul kiválasztod az élőláb szerkesztését.

FElül a menü átvált az élőfej és élőlábeszközök tervezésére.

Bepipálod az első oldal eltérő jelölést.

Belemész a 2. oldal élőlábába.

Legördíted az oldalszámot (3. menüpont) és kiválasztod hova szeretnéd. Ekkor berakja az oldalszámot az általad választott helyre ami egyenlőre kettő lesz.

Ezért újra lenyitod az oldalszám menüpontot és kiválasztod a Formázás, oldalszámozás lehetőséget ami az utolsó előtti. A bejövő ablakban alul a kezdő sorszámot nullára állítod és kész is van.

Kérek egy zöld kezecskét. :)

2013. aug. 4. 23:37
 2/4 A kérdező kommentje:

szia!

rosszul írtam, nem a 2. oldaltól kell az oldalszám, hanem a 3. tól!

megcsináltam úgy,ahogy te leírtad, nagyjából sikerült, a 3.oldaltól kezdte el 1-től beszámozni, viszont az első és a 2. oldalon is ott az oldalszám, azokat nem tudtam eltüntetni, ha kivettem őket, akkor mindenhonnan eltűnt az oldalszám! :s

2013. aug. 5. 08:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha az első oldalon ott az oldalszám az azért van mert nem lett bepipálva az első oldal eltérő szöveg. Mivel azonban a 3. oldaltól szeretnél számozni ez most nem is jó megoldás. Ebben az esetben szakasztörést kell alkalmazni. Ha a harmadik oldaltól akarsz számozni akkor a 2 oldal lap aljára kattintasz.

A lap elrendezése fülön kiválasztod töréspontok menüt és lenyitod.

Ebből kiválasztod a szakasztörések - következő oldal lehetőséget. (felülről a 4.)

Ekkor beszúr egy szakasztörést és szakaszonként formázható a dokumentum minden része így az élőláb is.

Belemész a harmadik oldal élőlábába, beszúrod a számozást és a tegnap leírt módon átírod a kezdő sorszámot 1-re.

Amúgy ha ez egy szakdolgozat (vagy hasonló) és csak nyomtatni kell akkor meg csinálsz két külön dokumentumot, egyet az eső két oldalból, egyet a többiből, és nem kínlódsz feleslegesen.

2013. aug. 5. 15:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Szia! Most ez már sikerült, szal köszi szépen!

viszont azt hogy tudom megcsinálni,hogy az első két oldal kivételével nézze az oldalakat a számozásnál, mivel 10 oldal van összesen, de nekem az kellene,hogy úgy írja ki pl.: 2/8oldal-szal az első 2 lapot figyelmen kívül hagyja

2013. aug. 5. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!