Érdemes Win7ről OSX-re váltani?
Hackintosh használata nem feltétlenül olyan egyszerű, hogy feltelepíted, aztán kész. Nekem anno két gépen - igaz, nem Intel, de inkább VGA-val szenvedtem - is komoly problémáim támadtak, aztán mehetett a kextek utáni hajsza, utána lévő laptopomra már fel sem próbáltam rakni, mert bár Intel volt, de utánaolvasottak alapján egy core-t le kellett volna tiltani, meg hang sem lett volna...
Szerintem a legegyszerűbb az lenne, hogyha utánanéznél, te alaplapoddal, VGA-dal milyen kilátásaid vannak, illetve ha első körben Windows mellé raknád fel, aztán ha minden működni látszik, és tetszik is s rendszer, dózerolod a Windows-t.
Azért kell Intel cpu, nvidia vga és lehetőleg efi-s alaplap mert akkor nem kell kextekkel szarakodni, a bootloadert, hangkártya kextet, stb-t meg a kextbeast megoldja, és lehet letölteni tpb-ről intel bootable install dvd-t, ami tartalmazza a kextbeastet és csak telepítesnél ki kell választani a hang, lan kártya típusát meg talán hogy melyik bootloadert szeretnéd, azzal tök egyszerű, utána tökéletesen működik (és az is ha jól emlékszem csak intel)
Sandy/Ivy bridge biztos hogy működik(IGP-vel is), vga-ból meg nvidia 6xx széria, mert ezekhez nem kell kext, tartalmazza az OS X
Én próbálkoztam régen hackintosh-al (10.6), de sok gondom volt vele. Kompatibilitási gondok, instabilitás stb... egy sima pc-re telepítve egyből elveszti a varázsát.
Bezzeg amikor nálam volt egy ismerősöm macbook-ja egy hétig... azon egy álom volt használni :)
OS X csak egy gyári mac-en jó igazán, hackintosh-al közel sem éri meg annyira. Szerintem ne tedd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!