Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van egy cég, programját az...

Van egy cég, programját az interneten keresztül használjuk. Állítólag interneten keresztül telepített programjaira meg tudja határozni, hogy az helyileg hol használható. Például Nyíregyháza és 10 km-es körzete. Tényleg van ilyen?

Figyelt kérdés
2013. júl. 31. 21:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Áhh, ez kizárt... :) IP cím lapján lehetne korlátozni, de azzal is nehézkes. Nekem amíg mobilnetem volt, akárhol jártam az országban mindig Budapestet írt ki az IP keresőben.

De Győrben a kollégiumban is Budapestet írt a kollégiumi IP-re...

2013. júl. 31. 21:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Ahhoz az kellene, hogy a cég IP alapján meg tudja határozni a számítógép helyét. Ehhez extra engedélyek kellenek az internetszolgáltatónál (a szolgáltató meg tudja mondani, hogy az adott IP hol van), szóval nem hiszem.

A másik lehetőség, ha valahogy a számítógép tud információt küldeni arról, hogy hol van. De ezt is nehezen tudom elképzelni.

Szóval lehetségesnek lehetséges, de nem egyszerű. Nehéz kérdés... de én se tartom valószínűnek, hogy így van.

2013. júl. 31. 21:46
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm!!!!
2013. júl. 31. 21:46
 4/7 A kérdező kommentje:
A lényeg: a cég keveset fizettet asztali számítógépekre telepített programokért és sokat kér a laptopokra való telepítésért. Azt ki tudja szűrni az IP címből, hogy asztali számítógép vagy laptop??? Lehet, hogy csak kamuzik, hogy ne verjék át....
2013. júl. 31. 21:51
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem, az IP független attól, hogy laptop agy PC.

Ráadásul ha routerrel osztjátok meg a hálózatot a gépek között, a szolgáltató sem lát a router mögé, nem tudja, hogy mögötte hány gép milyen alhálózati IP-vel csatlakozik.

Próbál szerintem blöffölni hátha beijedtek...

2013. júl. 31. 21:55
 6/7 Lajos54 ***** válasza:

Mindez attól is függhet, miféle programról van szó.

Mi használunk online könyvelőprogramot, egy országos szerveren keresztül. De ehhez minden használatra jogosult gépnek be kell jelentkeznie felhasználónévvel és jelszóval, egy kliens-programon keresztül. Viszont a kliens programot az üzemeltető cég dolgozói telepítik, így az is kizárt, hogy (akár érvényes felhasználónév és jelszó birtokában) másik, nem jogosult gépről be lehessen lépni.

2013. júl. 31. 22:05
 7/7 A kérdező kommentje:
[link] nemzetközi fuvarozás, egyszer jóváhagyja a felhasználói státuszt, utána többet nem kell semmit bepötyögni. Viszont ha valami gond van (például nem fizet egy cég) a hozzáféréseket le tudja tiltani cégre és személyre lebontva. Német cég.
2013. júl. 31. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!