Létezik ennyire összetett játék?
Szeretnék valamivel játszani ami ténylegesen leköt, az igényeimet ismerem, csak nem ismerek ilyen játékot. A felsoroltak közül minél több stimmel annál jobb.
Gépigény mindegy
Multiplayer (online)
Lehessen benne egy egész életet végig követni (kb mint sims)
Egy embert kelljen irányítani
Választható legyen a cselekvés (mint a walking dead)
FPS nézetű
Ne legyen benne kötelező öldöklés
Lehessen benne építeni (tárgyakat), beköltözni.
Életszerű legyen
Lehetőleg ne ilyen egyszerű animés kínai kisszörnynevelde.
Szerintem ilyen nincs. Túl nagyok az elvárásaid. Erre mondta nagyapám mindig: "...meg toronyóra láncostól nem kéne?.." :D
Persze felvetheted az ötletedet valamelyik Game stúdiónak. :)
Ha az életszerűség helyett neked megfelelnek a vicces és rajzfilmszerű (nem animés, amolyan cartoon szerű) jelzők, akkor tudnám ajánlani a Stranded 2-t, a Stranded 2.5-t, vagy az Extended verziót.
Nyílt forráskódú már, és eszméletlen könnyen moderálható, hekkelhető a játék.
Szerintem nézz rá, hátha megtetszik. Ezek az igényeid mindenesetre szerintem illenek rá:
- Gépigény : nem olyan nagy. 2004-es játék, bár lehet, hogy nem mondható el róla, hogy annyira profin optimalizált lenne. Ma gépeken simán elfut nagy játékterületen is.
- Multiplayer (online) : ezt nálam külön kellett előcsalogatni, meg nem olyan gyakran vannak fenn játékosok, de van benne ilyen lehetőség.
- Egy embert kelljen irányítani : pontosabban egy hajótöröttet.
- Választható legyen a cselekvés
- FPS nézetű - teljesen igaz
- Lehessen benne egy egész életet végig követni (kb mint sims) - szerencsédre ez is igaz, de ez moderálásokkal még inkább javítható. Annyi különbséggel, hogy látványosan nem fogsz öregedni, sem öregségben meghallni. A napokat számlálja, de sokat nem jelent szerintem. Kb. olyan, mint egy "végtelen nap". Persze időjárás és napszakok vannak, az Extended verzióban azt hiszem évszakok is.
- Lehessen benne építeni (tárgyakat), beköltözni - ez is teljesen igaz. Egyaránt lehet épületeket építeni, és kelléktárgyakat is összerakni. De ami még ráadás, mint mondtam, saját magad is tudsz a játékba új játékokat, épületeket vagy élőlényeket rakni, azok, vagy a már meglévő elemek tulajdonságait meghatározni.
- Ne legyen benne kötelező öldöklés - kötelező jelleggel, főleg ember ellen egyáltalán nincs (mondjuk a rajzfilmgrafika lévén ebből is lehet viccet csinálni egy kis moderálással/kreativitással). Mondjuk ha nem akarsz éhen halni, ajánlott oroszlánra, majomra, sasra, stb. vadászni, azokból a húson kívül pl. tollat/bőrt is fel lehet (és ajánlott) használni, de ha annyira állatbarát vagy, élhetsz búzán/gyümölcsön is.
Próbáld ki! Jó játék. Persze a grafikájától ne várd, hogy tátva maradjon a szád, de szerintem ez az egyik legrugalmasabb, ingyenes, buherálható, ráadásul forráskódjában is megosztott, és játékélményében jó játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!