Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 7 helyett hogyan...

Windows 7 helyett hogyan lehet Windows XP-t telepíteni?

Figyelt kérdés
Windows 7 helyett a Windows XP-t szeretném telepíteni, de a laptop arra hivatkozik, hogy az a jelenleginél elavultabb operációs rendszer, ezért nem engedi feltenni. Mi a megoldás?

2013. júl. 23. 11:57
 1/10 anonim ***** válasza:
formatálod a vinyót, aztán rakod fel
2013. júl. 23. 12:10
 2/10 A kérdező kommentje:
És azt hogyan tegyem? Amikor felállt a Win7, csak azután indítaná el az XP telepítő lemezt, de azt a fentiek miatt el sem indítja, ezért formatálni se tudok.
2013. júl. 23. 12:12
 3/10 anonim ***** válasza:
xp lemezről bootolj
2013. júl. 23. 12:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Kicsit többet is írhattál volna h pontosan mi van.

De ha mindenképp ragaszkodsz az xphez akkor állisid be a biosba h a meghajtóról bootoljon először. Így csak beteszed a meghajtóba a telepítőt és rakhatod is fel az xp-t ahogy neked tetszik v új partícióba v a régit megformázva...

Ha nincs telepítőd akkor írd ki lemezképként amit leszedtél és már is lesz.

Ha nem tudsz szerezni írj privit.

2013. júl. 23. 12:16
 5/10 A kérdező kommentje:
Már próbáltam. A BIOS-ban beállítottam a DVD-t elsődleges meghajtónak, mégis a Win7 bootol be. Onnantól meg "elavult" az XP (SP3) lemezem. Na most mi van?
2013. júl. 23. 12:19
 6/10 anonim ***** válasza:
az h rosszul írtad ki az xp-t, vagy egy upgrade dvd-d van ami értelemszerűen nem fogja upgradelni a win7et
2013. júl. 23. 12:34
 7/10 A kérdező kommentje:
Kb. egy hónapja telepítettem erről a lemezről egy másik gépre... hibátlanul ment.
2013. júl. 23. 12:41
 8/10 Lajos54 ***** válasza:

Ha a BIOS jól van beállítva, bent az olvasóban a telepítő CD, a gép indulásakor, az operációs rendszer indulása előtt kiír valami olyasmit, hogy "CD-ről való induláshoz nyomjon meg egy billentyűt". Esetleg előfordulhat, hogy angolul. Bármely billentyűt megnyomod, el kell indulnia a telepítőnek (ha valóban hibátlan).

Amikor elér oda, hogy kiválaszthatod a HDD formázását, azt kell elvégezni. (persze egyértelműen minden adat el fog veszni a HDD-ről, de ezt remélem tudod)

Tehát semmiképpen nem a jelenlegi oprendszer elindulása után, hanem a telepítőről indítva a gépet!

2013. júl. 23. 14:37
 9/10 anonim válasza:

Pár hete hasonló cipőbe léptem.

Én a következőkép oldottam meg:

Mivel az xp lemezt már nem ismeri fel ezért a win7 telepitő lemez segitségével töröltem a "c" particióm "d" maradt.Ezután kikapcsoltam a gépet és betettem az xp sp3 lemezt Ezzel formáztam a régi "C" mert látta és ment rá az xp.

A hiba a következő c helyett f nevet adta neki.

Én csak így tudtam megoldani.

Mielőtt valaki kérdezné a laptopomon a win 7 nem működött rendesen hang probléma volt ezért tettem vissza az xp-t.

Ja és még valami mentsd le az adatokat mielőtt nekiállsz nehogy rossz particiót törölj vagy hasonló.

Remélem segitettem.

2013. júl. 25. 02:26
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi, jól hangzik, kipróbálom.

Mentenem nem kell, mert szűz gép, az meg nekem tök mindegy, hogy a C-t esetleg F-nek nevezi át. :)

2013. júl. 26. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!