Van értelme a Linux swap-nak ha 8 GB ram van? Egyáltalán ilyenkor létrehozza a linux auto-n a swap-ot?
egy 128-as ssd-vel 4 gb totál feleslegesen meggondolandó.
mai vinyó kapacitás mellet nem ér vágó
Lehet kötözködni, meg szemben úszni az árral, de a Linux eleve úgy lett megalkotva, hogy használja a swap-et.
Persze, lehet a szőrszálakat hasogatni, hogy de hát ilyen überszuper gépen minek? De akkor sok minden másba is bele lehetne kötni.
A kérdés, hogy elvből kötözködni akarsz, vagy használni a rendszert?
Az a mai szemmel nézve kis swap-partíció ne mondd, hogy olyan soakt számít!
(Egyébként nem akarok hülyeséget mondani, de pl. hibernálásnál nem oda menti ki az adatokat?)
hibernálás az első körben került tiltásra. ssd gyilkos dolog az IS, meg a swappelgetés is.
hibernálásnál nem oda menti ki az adatokat?
maga linus torvalds mondta hogy a swap partíció azért került be az ős unix és később linux rendszerekbe mert az akkor kemény pár MB ram mellett ami szokásos volt egyszerűen kellett a működéshez.
de ma már amikor a ram több mint régen a hdd, akkor úszok szembe az árral ha követem a száz éve okafogyott szokásokat és csak azért is úgy csinálom ahogy régen. igaz hogy totál feleslegesen de mindegy.
Lehet kötözködni, meg szemben úszni az árral
Akkor ne használj SWAP-ot, de akkor a linuxot se. Mellesleg a Windows is használ effélét, csak a C-re menti...
Mellesleg SSD arra van hogy használd, nem arra hogy óvatoskodj vele. Vegyél akkor 1 vinyót.
hát az előző ssd-mel én is így voltam. aztán amikor a hd sentinel státusz 2 hónap alatt 60% alá esett, már óvatosabban bánok vele.
és win alatt ki lehet kapcsolni a swap-ot. vagy ki lehet tenni ramdrive-ba.
Mellesleg SSD a
rra van hogy használd, nem arra hogy óvatoskodj vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!