Hogyan lehet Gimp vagy Photoshop programmal archibát retusálni?
Archibája válogatja, általában másolóeszközzel veszel föl egy felültet a szomszédból. A Photoshopnak van is kifejezetten ilyen célú izéje, de mivel én azt nem használom, nem tudom megmondani, hol keresd. Ugyanilyen funkciója van egyébként a Photoscape-nek is, ha jól emlékszem, Szeplő címszó alatt.
OFF
Egy régi Altay Margit könyvben van egy Archi nevezetű illető. Nem vág egészen a témába, de hol süssem el a regény emlékezetes mondatát, ha nem itt? A főszereplő leányról van szó:
"Rájött, hogy szerelmes Archiba."
Bocs...
ON
Az életlenítés elrontja az eredeti pxelszerkezetet (pontosabban) túlságosan is rendezetté teszi, ezért nem könnyű az alkalmazása, utólag nem árt némi zajjal pótolni az elveszett szemcsézetet. Photoshopos izéként én nem a Klónbélyegzőt aposztrofáltam (az megfelel a Gimp Másolóeszközének), hanem van valahol egy olyan eszköz, amelyikkel a hibákat tudod megcélozni, és a PS a környezet alapján odaokoskodik valami meggyőző tapaszt. Ha majd átmegyek Windowsba, jobb meggyőződésem ellenére előveszem a Photoshopot, és megpróbálom megkeresni.
Talán a Healing Brush Tool volna, amit keresek? Itt például használtatik:
Azért érdemes megfigyelni, hogy profi retus címszó alatt hogyan barmolnak el egy hibáival együtt is elfogadható arcot/képet, mint a következő kislánynál is, amikor a szépségét kiteljesítő szeplőket gondosan lepucolják az arcáról:
Egyszóval eszköz éppen van, csak gyakorolj némi önmegtartóztatást, amikor eldöntöd, hogy mit tekintesz archibának.
Na jó, megnéztem... Valóban arról lehet szó, a magyar CS6PS változatban Javítóecset a neve, de nem úgy működik, mint gondoltam, hanem a szokásos másolással. tehát gyakorlatilag nincs mellbevágó változás az eddig elmondottakhoz képest. Ihol egy próba, a Javítóecseten kívül direkte nem is használtam mást:
Ha esetleg nem mindenhol egyértelmű, mi matatni való volt ezen a hibátlannak éppen nem nevezhető arcon, tekintsd meg az eredeti képet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!