Hogy lehet corel x5-ben mentett 15-ös verziójú file-okat átlakítani corel x4-ben futó 14-es verzióra? Alább a kérésem lényege:
Szia.
A corelnek is van Macro része, azzal elvileg el lehet végezni a feledatot. (Mert ugye azt Te sem várod el senkitől sem, hogy azt a bizonyos 300 darab, pontosabban 358 darab CDR fájt egyesével megnyissa és mentés másként pediglen elmetse ?).
Itt a macro rész, értelemszerűen a C:\DOWNLOADS\X5-os mappában kell lennie a fájloknak és a C:\DOWNLOAD\X3-as maappába kerűlnek az eredmények, ja és a két hiányzó gájlt 79.cdr és 338.cdr azokat pótolni kell, ahhoz hogy a makró hiba nélkül lefusson (az előző fájlokkal pótoltam 78.cdr -> 79.cdr és 337.cdr -> 338.cdr) :
Sub Macro1()
' Recorded 2013.07.07.
Dim openopt As StructOpenOptions
Set openopt = CreateStructOpenOptions
With openopt.ColorConversionOptions
.SourceColorProfileList = "sRGB IEC61966-2.1,ISO Coated v2 (ECI),Dot Gain 15%"
.TargetColorProfileList = "sRGB IEC61966-2.1,ISO Coated v2 (ECI),Dot Gain 15%"
End With
Dim doc1 As Document
For i = 1 To 360
S01 = Str(i)
S01 = Mid(S01, 2) + ".CDR"
Set doc1 = OpenDocumentEx("C:\DOWNLOADS\X5\" + S01, openopt)
Dim SaveOptions As StructSaveAsOptions
Set SaveOptions = CreateStructSaveAsOptions
With SaveOptions
.EmbedVBAProject = True
.Filter = cdrCDR
.IncludeCMXData = False
.Range = cdrAllPages
.EmbedICCProfile = False
.Version = cdrVersion13
End With
doc1.SaveAs "C:\DOWNLOADS\X3\" + S01, SaveOptions
doc1.Close
Next i
End Sub
Corel 13-asba lett elmentve azt a 14-es is megeszi (és csak igy tudtam kipróbálni, hogy jó-e).
Innen letölthető : [link]
Üdv.
Barátom, hát ilyen egy igazi úr!
Ezer köszönet.
Ha valaha szeretnél egy szép egyed poharat, bármelyik mintával, amelyik megtetszik ezek közül keress meg privátban és elkészítem neked.
Mert ugye mi eleneket készítünk: nethatter pont hu , ha gondolod nézd meg és keress azt ott található e-mail címen. Mégegyszer köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!