Milyen programot lehet ilyen képek szerkesztésére használni?
Pár példa:
Pont ilyeneket szeretnék, csak más elemekkel. Photoshopot nem nagyon szeretnék (és nem is tudok) használni, ilyesmit csak azzal lehet? Ha igen, mennyire bonyolult szerintetek megtanulni a használatát? Kell-e valami speciális dolog hozzá, vagy csak a photoshop?
a photoshop az eléggé speciális eszköz:D
igen, lehet vele
az első képhez innen szedte a szárnyakat:
a második elég egyszerű kép, csak sok minden egybe van gányolva, meg rá van firkálva ecsettel
a harmadik szárny nekem eléggé papíron rajzoltnak tűnik, vagy csak olyan hatást kelt
A jó ég áldjon meg, nem kell minden hülyeséget elhinni! Ezt a gyermeteg nívót akármelyik közepes képszerkesztővel el lehet érni. Én már a Gimpet is sajnálnám ráereszteni, hát hol tart agyilag, akinek ehhez Photoshop kell?
Kérdező nem kéne inkább néhány ingyenes képszerkesztőt letöltened és kipróbálnod, hogy mit tudnak, mielőtt beletörődöl, hogy hát igen, muszáj negyedmilliós szoftvert lopni ahhoz, hogy egy gyenge fotót meg egy gyenge rajzot összeollózzál? Majmot csinálnak belőled, nem tűnik fel?
"Majmot csinálnak belőled, nem tűnik fel?"
De kicsoda?
Mert eddig én voltam az egyetlen válaszoló, és sehol nem mondtam, hogy ehhez photoshop kell, de még a kérdező maga sem
"a photoshop az eléggé speciális eszköz:D
igen, lehet vele"
De bocs, így egymagadban tényleg nem voltál olyan sokan... :) Csak már ugrom arra, hogy mindig a PS-t ajánlgatják (ha nem is ezen a lapon, de bizony, sokan), minden jelentéktelen bugyutaságra, a kép kicsinyítésétől a keretrajzolásig.
Jó'van, visszafogom magam.
Nekem viszont van némi rálátásom a programokra, és ennek alapján állítom, hogy -- most még -- semmi szükséged a Photoshopra. A képszerkesztés módszereit tökéletesen elsajátíthatod Gimppel is, amely közel olyan jó, viszont ingyenes és korlátozás nélkül használható program.
Többet tud a Photoshop? Kétségtelenül. Akkor nem azt érdemes-e inkább már elsőre megtanulni? Teljes tévedés. Képszerkesztést kell megtanulni, nem gombokat és menüket. Ha azzal tisztában vagy, édesmindegy, hogy Gimp vagy PS van a kezed alatt, mert az utóbbit is magától értetődően tudod majd használni. A PS semmiféle csodát nem csinál, ugyanolyan képszerkesztő, mint a többi, csak kifinomultabb, és több funkciót ismer. Ahhoz, hogy a fotosoppolós csudákat létrehozd, elsősorban a te tudásodra és főként lelkiismeretes munkádra van szükség, ez pedig bármilyen programban működik. Ha már kinövöd a Gimp lehetőségeit (erősen meglepne, ha ez egy-két éven belül bekövetkeznék), akkor nyugodtan válts át Photoshopra, és a hazai realitások ismeretében még az sem fog rosszallást kiváltani belőlem, ha kalózkodásra adod a fejed. De elsősorban tudjál, az a lényeg.
Némi útravaló:
(a végén is van egy-két link).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!