Ki lehet venni egy mkv file-ból a felíratot, úgy hogy az meglegyen külön srt file-ban?
Igen.
Először nyissuk meg az .mkv fájlt az MKVToolnix programmal.( Én MKVToolnix 6.0.0.500 Portableét használtam).
Csak annál a feliratnál hagyjuk meg a pipát amit menteni szeretnénk. Majd Start muxing. Ekkor kapunk egy .mks felirat fájlt.
Másodszor nyissuk meg a Subtitle Edit 2.8 ( SUB_se28 ) programot. File - Import subtitle from Matroska file... paranccsal nyissuk meg az .mks fájlunkat. Majd File - Save as...-sal mentsük ki SubRip(.srt) formátumban.
File encoding UTF-8-ra, a Subtitle format SubRip (.srt)-re legyen állítva.
#előző vagyok
NEVERMIIIND xD Megtaláltam a probléma kulcsát. Azaz nekem elég volt az egész procedúrához simán a Subtitle Edit. A File fül alatt az Import subtitle from Matroska... -kezdetű sorból, egyből a videóról leszedi magának a feliratfájlt, aztán pedig feldobja a következő ablakot, ahol a vobsubot rögtön szöveggé formálja (erre hittem, hogy csak a helyesírást ellenőrzi xD). Simán elkezdtem skippelgetni, amiket bejelölt, és ezáltal elkezdte felsorakoztatni a felirat szövegét, soronként skippeltette velem a japánt, de csak mert alapból ugye angol szövegre keresett (tehát akinek csak angol szövege van, annak nem lesz ezzel gondja, nekem már az első sorban volt xD), és mikor végeztünk, és leokéztam, már megvolt az összes sor a feliratban. Aztán File menü alatt Save as... - és lementette nekem szépen az srt-t, amit persze utána az Aegiusubbal ass-é változtattam, de ez már csak apróság. xD Elég nagy baj lett volna, ha minden sort úgy kell lefordítanom, hogy nem látszik, az angol felirat, de így már rendben van. ^^
Köszönöm én is a hasznos választ, ha ez nincs, még mindig nem jutottam volna sehova! Sok sok időt megspórolt nekem a fordításra. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!