Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 7 mellé lehet WinXP-t...

Windows 7 mellé lehet WinXP-t telepíteni?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy nincs lehetőség, mert csak XP után lehet Win7-et, de miért a régebbi op.rendszer az okosabb, ami felismeri, hogy utána telepítettek egy frissebbet?

Nem mellesleg, telepíteném akkor egy másik merevlemezre. Ebben az esetben ha nekem HDMI-ről megy vidikarin át a monitor, akkor lesz telepítés alatt kép? Vagy VGA kábelre lesz szükségem?

2013. jún. 28. 10:22
 1/9 anonim ***** válasza:
5%
nem lehet, mert az xp felülírja a win7-et akkor is ha más merevlemezre telepíted..
2013. jún. 28. 10:23
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Nem írja felül a win7-et csak az MBR-t. Az MBR-t viszont utólag felül tudod íratni a WIN7-tel.
2013. jún. 28. 10:30
 3/9 anonim ***** válasza:

Lehet. Bootolásnál kiválasztod, hogy melyik induljon el.

[link]

2013. jún. 28. 10:40
 4/9 A kérdező kommentje:

Hát igen, csak k*rvára nem akarom újratelepíteni a Win7-emet. :D

Merevlemezzel nincs gond, mert addig kihúzom akkor a Win7-es vincsimet. Átmenetileg kell egy XP, szóval nem lenne gond, ha 2x-3x át kéne dugnom a SATA kábelt...

Szerintem így semmit nem ír felül, ha addig nem használom (azaz nincs bedugva) a Win7-es vincsit.

2013. jún. 28. 10:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Érdekes elgondolás, próbáld ki és írd meg a végeredményt! Amúgy az MBR felülíráshoz nem kell újratelepíteni a Win7-et.
2013. jún. 28. 11:14
 6/9 A kérdező kommentje:

Persze, megírom. : ) Ám nem tudom, hogy működik ez az MBR felülírás, mert ha nem jelenik meg most WinXP telepítés során az op.rendszer választó-képernyő, akkor nekem ott megáll a tudomány. :D Ezért inkább külön vincsi.

1-2 hét múlva jutok odáig, hogy megcsinálom, szóval akkortájt figyelgess errefelé.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2013. jún. 28. 11:16
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen kell külön vincseszter, elég másik partíció. Ha nincs akkor csinálhatsz particion magic progival. Nem fog semmit tönkretenni.
2013. jún. 28. 21:20
 8/9 A kérdező kommentje:

Azt én is tudom. De mivel C-n jelenleg a Win7 van, D-n meg százezer fájlom, amire szükségem van + a telepített progik/játékok, nem megoldható.

Azért kösz, jó próbálkozás volt. :D

2013. jún. 29. 19:19
 9/9 A kérdező kommentje:

Kész vagyok. Másik vincsin van az XP, szóval habár nem ajánlja fel melyik op. rendszert akarom, a boot menüben akármikor kiválaszthatom elsődlegesnek azt, amit akarok használni. Slussz. :D

2013. júl. 7. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!