Miért elmosódott a szöveg firefox 22-ben?
Kapcsold be a widows-ban a betüsimítást (cleartype)
jobbklikk/tulajdonságok/megjelenés/hatások/betüsimítás clear Type
Ha nem jönne be akkor megpróbálhatod, hogy...
címsorba: about:config
szűrésbe:
gfx.font_rendering.cleartype.use_for_downloadable_fonts
értéke true, ha nem az állítsd át
vagy
Állítsd át az értékét false -ra (valamelyik amelyik jobb)
Szia!
Sajnos a válaszod nem volt hasznos, de köszönöm, hogy választ adtál.Lehet, hogy firefox 22 bug, talán a Mozilla egy 22.0.1 hibajavításba kijavítja ezt.
a kérdésed hatására én is telepítettem a 22 -eset, de nálam jó a betü. Milyen monitorod van és milyen oprendszer?!
Ha LCD -t használsz aminél gyenge a betü megjelenése akkor figyelmedbe ajánlom a Clear Type Tunning control-t amivel finomgangolgatod a betüsimítást:
A másik a Firefox beállításaiban "az oldalak a saját betütípusukat használják" -részt.
Többet nem igazán tudsz állítani! Esetleg ha be van kapcsolva a direct3d akkor kapcsold ki vagy éppen a hardveres gyorsítás nem megfelelő a videokártyáddal, akkor azt is kapcsold ki!Beállítások/spec./általános fül.
Súgó / hibakeresési információ
Grafika résznél kompatibilitási figyelmeztetés!Basic Ezzel a grafikus illesztőprogrammal nem engedélyezett az együttműködés. Próbálja meg frissíteni a grafikus illesztőprogramot újabb verzióra.
ezeket ellenőrizd:
about:config
gfx.direct2d.disabled false
layers.prefer-d3d9 false
layers.prefer-opengl false
jobbat nem tudok, csak hogy telepítsd újra ,vagy legalább is sugó/hibakeresési információ -nál felül a firefox alaphelyzetbe állítása -t.
Amúgy meg szerintem hasznos volt a válaszom mert megtudtad,hogyan kell a betüsimítást bekapcsolni. gfx.font_rendering.cleartype.use_for_downloadable_fonts
Lehet hogy nálad nem vált be, de lehet másnak beválik, mivel a betü megjelenítést a clear Type végzi és ha az ki van kapcsolva akkor nem jelenik meg rendesen a betü pl az lcd -k nél.
1 hibajelenségnek rengeteg oka lehet. minél körülíróbb a kérdés, annál nagyobb a valószinüsége a megoldásnak!
Mer' egy nagy sz@r lett az egész.
Nem csak ez a gond vele, széthúzta a képet is és nincs olyan beállítás, hogy éppen beleférjen a képernyőbe. (17"-os LCD, 1024x768 felbontás, 32bit/képpont)
Ráadásul azóta sokkal többször nem válaszol a flash plugin.
Viszont ami érdekes, hogy az írott szöveget nem mossa.
Pl. itt a hozzászólásoknál élesek a betűk, de a fejléc és oldalt a menü szövege mosott.
Áttértem a Chrome-ra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!