Mi használja a háttérben a processzort?
Az asztalomon minialkalmazásként mindig kint van egy teljesítménymonitor, ami a processzor és a memória kihasználtságát mutatja.
Megfigyeltem, hogy teljesen üresjáratban (minden program bezárva) is sokszor két szál 70-80%-ig ki van használva, de van, hogy egy harmadik is dolgozik. (Ez egy i7, így nem érzek lassulást, csak azért furcsa).
Néhány napos rendszerről van szó, a Windows frissítéseket manuálisan telepítem, az SSD miatt pedig a töredezettségmentesítést és egyéb felesleges szolgáltatásokat kikapcsoltam. Az ESET Smart Security fent van, de az elhanyagolható háttérmunkát végez csak.
Mit csinál ilyenkor a Windows?
Szedd ezt le:
Kilistázza az éppen futó folyamatokat, és az azok által használt erőforrásokat (cpu, ram). Ez alapján máris közelebb leszel, hogy mi használja a gépet.
Az üresjárat fogalma pont nem ezt jelenti! Rossz konzekvenciát vontál le!
Az üresjárat az semmi.
Ja, és a jelenség mindig akkor kezdődik, amikor semmilyen program nem fut. Ha bármit megnyitok, a processzorhasználat gyakorlatilag a művelet befejezése után nullára esik vissza.
Innen gondolom, hogy a Windows csinál ilyenkor valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!