Könyv formátumot szeretnék konvertálni. Adobe-ot Doc-ba! Tud segíteni valaki? E-book-hoz kellene.
Ja, általánosságban amúgy a két formátum közé szúrt kettessel (2="to") kereshetsz konvertálóprogramokat, pl. így:
Én szoktam konvertálni, de elég hosszú és macerás eljárás.
A Calibre programmal átkonvertáltatom Rich Text-be, és utána Wordben szerkesztem úgy, hogy nyitva van a pdf-fájl is, azt is állandóan nézni kell. Ki kell szedni a word szövegszerkesztővel az élőlábakat, élőfejeket, szakasztöréseket, feltételes elválasztójeleket. A tipikus konvertálási helyesírási hibákat ki kell javítani, és megnézni, hogy az eredetiben hol volt a bekezdés vége. Ha lábjegyzet is van, akkor azokkal külön meg kell bírkózni. Nekem egy átlagos könyv, 2-300 oldal átkonvertálása napi 2-3 óra munkával 1-2 étig tart.
Ha a pdf illusztrációkat, képeket is tartalmaz, akkor még macerásabb a munka, akkor azokat ki kell másolni a pdf-ből, és beszúrni a Word-be. Sajnos ez van, időigényes munka jó átkonvertálás. Töltöttem le konvertálóprogramokat, amelyek igen gyorsan konvertálnak, csak az a baj velük, hogy heurisztikus feldolgozással működnek (felszíni, és nem centrális feldolgozás). Előnye, hogy gyors, hátránya, hogy rengeteg hiba marad benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!