A számítógépem rögzíti a saját processzor rezgését mit tegyek?
ilyen a hangja mikor még mikrofon sincs csatlakoztatva :( és nemtudom mit tegyek :S
A linket küldöm priivátban mert nemengedi kitenni
"A hangkártya Integrált, esetleg nincs valami Driver Hozzá ?"
De, biztosan van. Az alaplap gyártójának weboldalán meg is fogod találni. De nem vagyok benne biztos, hogy ez megoldja.
A sercegés pedig előfordul, de én eddig csak a linein/mic aljzatokon tapasztaltam, itt volt olyan, hogy a "mikrofon erősítése" opció kikapcsolásával eltűnt, vagy minimális lett. Ha a wave out-ot / stereo mix-et veszed fel, akkor szerintem nem kéne sercegnie.
A hangrendszerek úgy általában is elég kényesek a jó minőségű árnyékolásra, könnyen szednek össze különféle zajokat (búgás -ez általában 50Hz-es zavarjel, a hálózatból jön, sistergés-sercegés a nem megfelelő bemenet szabályozások miatt, alkatrészek elektronikus "alapzaja" és hasonlók).
A számítógépnél ez még hatványozottabban érvényesül, mert valljuk be, ezek a beépített hangrendszerek egy-két kivételtől eltekintve messze állnak a Hi-FI normától.
Amit tenni lehet: a körülményekhez képest csökkenteni kell a lehetséges zavarforrások számát és hatását.
Ne tegyünk túl közel a számítógép-házhoz semmi olyat, ami változó mágneses teret gerjeszt. Ilyenek a kis hangfalak, műanyag házzal, beépített tápegységgel, nyomtató, szkenner, TV, ezek tápjai, telefon/mobiltelefon és ezekhez hasonlók.
Nagyon fontos! A hangerőszabályzóknál azokat a hangcsatornákat, amelyek éppen használaton kívül vannak, némítsuk le, de legalább vegyük le minimális hangerőre. Komoly zajforrás lehet egy üres, de felszabályozott csatorna. Megfelelő jelszintet használjunk, ami illeszkedik a használt bemenethez, sőt nem árt, ha az adott forrás impedanciája is a bemenetnek megfelelő. Tehát mikrofon bemenetre mikrofon, az úgynevezett Line-IN (vonalbemenet)bemenetre a megfelelő jelforrás Line-OUT (vonalkimenet)csatlakozójából származó jel.
Ha mindezekre ügyelsz, minimálisra lehet csökkenteni a zajokat. (aminek egyébként semmi köze a processzor rezgéséhez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!