A gépemben két merevlemez van az egyiken windows 7 a másikon pedig windows xp. Indításkor a windows 7 indul hogyan tudnám az xp-t betölteni a 7 helyett?
Én nem ajánlom mert valahol olvastam, hogy az xp megöli a Win7 bootszektorát.4
...........................
A biosban valahol át lehet állítani, hogy melyik partícióról bootoljon.
Nem partíció, hanem két merevlemez van.
Start menü -> futtatás -> msconfig -> boot fül
Itt mit látsz, küldj már egy képet. Ha a timeout 0 akkor emeld fel mondjuk 30 másodpercre. Szerintem valahol errefelé kell keresgélj, de azért nem 100%
Az alaplapodtól függően - ha nem úgy van beállítva, hogy induláskor te választhass - valamelyik funkcióbillentyűt kell nyomva tartani bekapcsolás után. Nálam például az F11-et. Ekkor, miután a szükséges műveletek lezajlottak, megjelenik egy ablak, ahol kiválaszthatom, melyik HDD-ről induljon az oprendszer. Alapból a C-ről, ha csak simán indítok, de ha a másikról akarom, akkor használom ezt a módszert.
Hogy a te alaplapodnál melyik ez a billentyű, illetve van-e nála ilyen lehetőség azt neked kell kiderítened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!