Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excelben hogyan lehet egy...

Excelben hogyan lehet egy oszlopban lévő valós számokat 10-el szorozni, majd egészre kerekíteni?

Figyelt kérdés

2013. jún. 17. 19:21
 1/8 anonim ***** válasza:

=Kerekítés(A1*10;0)

Ez 0 tizedes jegyre kerekíti az A1-es cella 10-szeresét.

2013. jún. 17. 19:28
 2/8 A kérdező kommentje:
de mit és hova kell, hogy egy oszlopra alkalmazza?
2013. jún. 17. 19:36
 3/8 A kérdező kommentje:

rákattintottam az első cellára egy üres oszlopban

beírtam amit mondtál majd entert ütöttem

#ÉRTÉK! hibát kapok

2013. jún. 17. 19:39
 4/8 anonim ***** válasza:
A megfelelő oszlop (az ahova az eredmény kerül) első cellájába beírod az előbbi képletet, az "A" betűt kicseréled a kívánt oszlopot azonosító betűre. Ezután kijelölöd a cellát, és a jobb alsó sarokban megjelenő kis négyzetre kattintasz, nem engeded fel az egér gombját, és elkezded húzni lefelé. Ameddig lehúzod, addig az Excel automatikusan kitölti a cellákat a képlettel, úgy, hogy soronként növeli az 1-es számot.
2013. jún. 17. 19:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Itt van róla egy kép: [link]
2013. jún. 17. 19:43
 6/8 A kérdező kommentje:

bocs, az volt a baj, hogy magyar Excel nem ismerte fel a tizedes pontot. Ezt most átállítottam a Vezérlőpultban, bár örülnék ha az Excelben is lehetne állítani csak egy munkamenetre.

Viszont amit mondtál az csak egy cellára számolja ki. Ha egérrel lehúzom, akkor működik, de nekem sok ezer sorom van, nem szeretném órákig tartani az egeret. Hogyan lehet az egész oszlopra?

2013. jún. 17. 19:51
 7/8 A kérdező kommentje:
És van még egy problémám. Ha kitörölöm az eredeti oszlopot, akkor definiálatlan lesz az adatom. Hogyan tudnám örökre rögzíteni?
2013. jún. 17. 19:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy lehet-e egész oszlopra képletet alkalmazni, de nekem egy perc alatt kb. az 50000-es sorig jutott.

A másik kérdésre egy megoldás jutott az eszembe: miután az Excel kiszámolta az értékeket, utána ki kell jelölni, másolni, és irányított beillesztésnél az Értékek lehetőséget kell választani. Ez a 2007-es verziótól kezdve a Kezdőlap szalagon van, azelőtt: Szerkesztés - Irányított beillesztés - a Beillesztés csoportban be kell jelölni az Értéket lehetőséget.

2013. jún. 17. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!