Excelben hogyan lehet egy oszlopban lévő valós számokat 10-el szorozni, majd egészre kerekíteni?
=Kerekítés(A1*10;0)
Ez 0 tizedes jegyre kerekíti az A1-es cella 10-szeresét.
rákattintottam az első cellára egy üres oszlopban
beírtam amit mondtál majd entert ütöttem
#ÉRTÉK! hibát kapok
bocs, az volt a baj, hogy magyar Excel nem ismerte fel a tizedes pontot. Ezt most átállítottam a Vezérlőpultban, bár örülnék ha az Excelben is lehetne állítani csak egy munkamenetre.
Viszont amit mondtál az csak egy cellára számolja ki. Ha egérrel lehúzom, akkor működik, de nekem sok ezer sorom van, nem szeretném órákig tartani az egeret. Hogyan lehet az egész oszlopra?
Azt nem tudom, hogy lehet-e egész oszlopra képletet alkalmazni, de nekem egy perc alatt kb. az 50000-es sorig jutott.
A másik kérdésre egy megoldás jutott az eszembe: miután az Excel kiszámolta az értékeket, utána ki kell jelölni, másolni, és irányított beillesztésnél az Értékek lehetőséget kell választani. Ez a 2007-es verziótól kezdve a Kezdőlap szalagon van, azelőtt: Szerkesztés - Irányított beillesztés - a Beillesztés csoportban be kell jelölni az Értéket lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!