Windows 8-on mik azok amiket törölni lehet?
Először nézd meg melyik mappa mennyit foglal a C meghajtón.
Intézővel: Jobbgomb a mappán -> Tulajdonságok és látod hogy számolja a méretét.
Totalcommander: Szóköz a mappán és miután számol, kiírja a méretet a mappa neve után. (Ha almappákat is akarod nézni akkor így gyorsabb).
Elnézést, nem a hozzáértésedet akartam kritizálni, csupán valamerre indulni.
Nálam 27GB-os a C és ebből 9GB szabad, úgy hogy a winsxs 13GB (igaz, hogy én a pagefile-t csak 512MB-ra állítottam és a hibernálást kikapcsoltam - ez a kettő a memória mennyiségétől függően akár 7-8GB-ot is foglalhat)
A winsxs egyébként 5GB környékéről indul és minden rendszerfrissítéssel nagyobb lesz, mivel itt minden frissítés előtti rendszerfájl megőrződik, kompatibilitási célból (nem rendszervisszaállításhoz, azok külön tárolódnak).
A lapozófájlt akkor érdemes "kicsire" állítani, amikor legalább 4GB memóriád van.
(ki is lehet kapcsolni, de min. 128MB ajánlott, mivel ritkán egy-egy program hiányolhatja a működéshez)
Konkrétan a winsxs mappát is lehet karcsúsítani - lehet hogy már megcsináltad, - pl. a frissítések véglegessé tételével (nem lehet majd eltávolítani őket) ezt a frissítések telepítése után pár héttel ajánlott, amikorra kiderült hogy nem okoznak gondot, tehát az eltávolításuk nem szükséges:
Parancssorba rendszergazdaként: "DISM /online /Cleanup-Image /SpSuperseded"
Aztán még a %windir%\softwaredistribution\downloads mappa tartalmát is törölheted ha a frissítések települtek, ide tölti le a frissítés idejére a szükséges állományokat.
Nálam ezeken a helyeken volt jelentős méretű nyereség.
"DISM /online /Cleanup-Image /SpSuperseded"
Ez már megvolt, a másik az csak 600Mb, de valszeg az lesz, hogy Nero 12, Office 2013 átkerül másik particióra, amúgy az jó ha a lapozófájlt nem a C-re nyitom meg?
Persze, a lapozófájl bármelyik meghajtón lehet.
A programok meg mehetnek máshova, vagy pl. az Easeus Partition Masterrel tudod tologatni a partíciók határait: a C utáni partíció elejét eltolni majd a C végét is és így a C-hez adhatsz 10GB-ot vagy amennyi kell. (a műveletek elvégzését újrainítás után a windows betöltődése előtt végzi el, lehet eltart vagy 10 percig mire átmásolja az átadandó helyről az anyagot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!