Az én gépemre milyen Linux lenne jó?
Azt hallotam hogy a régebbi gépekre a Linux alapú rendszerek jók,csak nem vagyok benne bizots hogy feltegyek-e egyet a gépemre.De mélyiket?
A gépem: Intel Celeron CPU 2.66GHz, 1.24GB RAM
Most WinXP Home Edition SP3 van rajta.
Attól függ. Ha használni is akarod, akkor Windows, ha meg buherálni, akkor Linux. Ha munkahelyre vagy oda kell, ahol ellenőrzik, eredeti-e, szintén Linux.
Nem jó a WinXP a gépen?
A linuxban az a jó, hogy kipróbáláshoz fel sem kell tenni.
Kiírsz egy Live CD-t vagy pendriveból csinálsz Live Stick-et, arról be tud tölteni a rendszer és ha tetszik, telepítheted. Ha nem, ugyanígy kipróbálhatsz másikat.
Milyen vedelmed van?
Automatikua frissitesek be vannak kapcsolva?
Ezek mind befolyasolo tenyezok..
Nekem alig eszik valamit az xp..
Ugyanazon a gépen a linux mint 9 xfce 190 Mb Ramot eszik, a win xp sp1 meg 1800-at a 2 GB-ból.
Szóval a sok ellenjavaslóval ellentétben mindenképpen nekem jobb választás a mint.
Neked is.....
Irony detection result: fail.
Reális, csak attól függ, mire. Ugyanis ha az ember használni szeretné a gépét arra, amire mindenki más, anélkül, hogy tökölni akarna, akkor a Windows a nyerő választás. 2 giga RAM-on totál jól működik, akármennyit is ír ki, hogy "elfoglal" belőle.
"(értsd, nincs olyan programokhoz kötve, amiknek Windowsos környezet kell)"
Lol, egy kis parafrázist hadd adjak hozzá: "értsd, az a programokat, amiknek Windows környezet kell, azaz a legtöbb programot a világon, nem tudja futtatni" :D
Hagyd már a hülyeségedet. A legtöbb felhasználó számára fontos programoknak van Linuxos alternatívája amit egyszerűen telepít csomagkezelőből és megy (ha nincs eleve integrálva a disztribúcióba).
De te valószínűleg Linuxról annyit hallottál, hogy általánosban az első infó órán elmondták, hogy olyan is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!