Nagy felbontású videók vágása gyengébb gépeken?
Nem kifejezetten gyenge a gépem, de nem is fullos, szóval a fullhd videók vágása gyakorlatilag lehetetlennek bizonyul. A vágás és a renderelés működik, ellenben a programban esélytelen visszanézni amit csináltam.
Van rá lehetőség, hogy a vágatlan anyag egy konvertált, butított verziójával dolgozzak, aztán az eredeti, jó minőségű videóból rendereljen a program, a csúnya változat vágásainak időpontja alapján?
Ez persze menne manuálisan is, de az a kérdésem, hogy másnak is eszébe jutott-e ilyesmi és esetleg készült olyan program ami ezt automatizálni próbálja.
Remélem érthető, de ha mégsem tiszta, szívesen kifejtem bővebben. Köszi!
A legtöbb vágóprogrammal be lehet állítani a preview kép minőségét, sőt gyakran alapból nagyon alacsonyra van állítva pont ezért.
Ha még így se bírja a géped, akkor a másik lehetőség, hogy a kritikusabb pontoknál adsz neki egy pár másodperc hosszú ki- és bemeneti pontot, külön kirendereled azt a részt, és megnézed hogy néz rendes minőségben.
Sajnos akármilyen csúnyára állítom a previewt, ugyanúgy akadozik, csúszik és ugrál a kép.
Amit utoljára csináltam (10 perces kisfilm) azt hangsáv és megérzés alapján vágtam, de így is vagy negyvenszer rendereltem mire elfogadhatónak találtam az eredményt.
Sajnos ez így elég macerás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!