Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van valamilyen program billeny...

Van valamilyen program billenytűk átállítására?

Figyelt kérdés

Tegnap volt a szülinapom és szüleim egy jó, márkás billenytűzetet szerettek volna nekem venni, mert már nagyon gagyi az előzőm, viszont nem értenek hozzá, így valami teljesen más billentyűzetkiosztású klaviatúrát tudtak nekem venni. Máshol vannak benne a beták és még ékezetes betűk sincsenek rajta, ezt az üzenetet is a régin írtam. :(

Köszi a válaszokat előre is :)

2013. jún. 11. 18:50
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem teljesen tiszta, hogy mit is akarsz kérdezni.

Külföldi kiosztású billentyűzetet kaptál, ahol máshol vannak az ékezetes és speciális betűk, mint a magyarban?

Egyébként ilyet idehaza hol sikerült venni?

Ha ez a probléma, 2 lehetőséged van:

- átállítod olyan nyelvre a billentyűzetkiosztást, amilyen a billentyűzeted.

- Átcímkézed a billentyűket. :D

2013. jún. 11. 18:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem, teljesen máshol vannak a betűk.

a felső sor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 ] =

második: ' , . p y f g c r l /

harmadik: a o e u i d h t n s -

negyedik: ; q j k x b m w v z

Ahogy rákerestem a neten, ez valami dvorak billenytűzet. Ha lenne valami program, akkor kicserélném a betűket úgy, hogy szétpattintom és rendes helyére teszem őket.

2013. jún. 11. 19:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, ez valami Dvorak kiosztás, amerikában talán szórványosan elterjedt.

De honnan vettetek ti ilyen billentyűzetet? :D

Egyébként simán cska kicseréled a billentyűket. Persze rajta az egyéb karakterek (amiket shifttel vagy alt gr-rel érhetsz el) már nem biztos, hogy azok is ugyanoda fognak esni.

Egyébként ehhez miért kell neked program?

2013. jún. 11. 22:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Mert hiába cserélem ki a billentyűket, ha megnyomom s-t akkor o-t ír ki, azaz a billenytűk ki lettek cserélve, de attól még a gép az eredeti kiosztás szerint értemezi a betűket.
2013. jún. 16. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!