Windows 8 wifi problémák?
A jobb alsó sarokban ha ráklikkelsz a wifi/internet ikonra akkor a megjelenő listában látod a routered nevét?
1. Ha igen akkor jobbgomb és válaszd a Hálózat adatainak törlését, ezután ha csatlakozni akarsz akkor kérni fogja a jelszót és létrehozza újra a kapcsolatot.
2. Ha nem jelenik meg semmilyen elérhető wifihálózat (nem tudom a környéketeken van-e több is, itt felénk 3-4 mindig látszik) akkor meg kellene nézni, hogy a wifikártya nincs-e kikapcsolva (kétféleképpen lehet ki/bekapcsolni: vagy van a laptop oldalán egy kapcsoló, vagy szoftveresen az Fn+F2 billentyűk újboli megnyomásával, illetve ha nem az F2 akkor az F1-F12 közül azzal, amin a wifi jel van)
Próbáld kézzel törölni a wifis kapcsolat tulajdonságait:
nyiss parancssort: Win bill + X
majd írd be és enter: "netsh wlan show profiles"
ez kiírja a már csatlakoztatott wifihálózatokat, jegyezd meg a routeredhez tartozó profil nevét
ezután: "netsh wlan delete profile name=megjegyzett profil név"
Remélem így sikerül.
A parancssoros megoldás jó volt, ezen belül látta a kapcsolatot, de a problémát nem oldotta meg. Mindenesetre a későbbiekben még biztosan hasznát veszem, ment is a zöld kéz egyébként minden válaszodhoz cserébe. Valószínűleg a router csatornabeállítása lesz a baj ahogy mondtad, bár a laptop egyáltalán nem régi, alig fél éves.
Az egyetlen nehézség a csatorna állítgatásával, hogy elfelejtettem mit adtam meg a routernek jelszóként, és fogalmam sincs hogy hol van a papírja amire felírtam...resetelni nem akarom, mert minden gép vezeték nélkül kapcsolódik hozzá, és ha elfelejti a beállításokat akkor net nélkül maradok, mert kábelem nincsen itthon -.-
A gyári beállításokon sajnos módosítanom kellett, mert a szemben lévő magánbenzinkútról nyúlták a netem, ami nem lett volna probléma ha nem filmeket töltenek le ipari mennyiségben amitől alig tudtam használni az internetet, így minden jelszót átírtam eposzi nehézségűre és hosszúságúra, ami most meg is bosszulta magát;) Ha nem évente egyszer lépnék be a routerbe akkor nem lett volna gond, de így hamar elfelejtődött. Próbálkozok még pár órát a kitalálásával, aztán veszek egy kábelt hozzá.
Sziasztok nekem is ez volt a problémám, hogy semmilyen wifit nem láttam.
Találtam rá egy angol nyelvű jutube videót és sikerült.
Egyszerűen egy jobb gomb hibaelhárítást kellett csinálnom (azon belül mindent csak az első lehetőséggel továbbnyomni).
link:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!