B.Toma kérdése:
Hogyan másolhatom át a régi DVD-imet egyszerűen HDD-re?
Figyelt kérdés
Van egy rakás "írt dvd-m" amiken ma már nehezen beszerezhető régi filmek és sorozatok vannak, ezeket szeretném archiválni egy külső HDD-re. Milyen programot kéne ehhez letölteni, használni? Lehetőleg egyszerű legyen, mert láma vagyok ehhez!2013. jún. 2. 04:12
11/18 anonim válasza:
Tény, viszont manapság a lemezterület drágább az aranynál, nem árt spórolni vele. Egy 7 gigás DVD-t simán ki lehet kódolni 2-3 gigás méretre anélkül, hogy észrevehetően romlana a minőség, hiszen a MPEG2 kódolásnál sokkal korszerűbbeket használunk manapság.
12/18 anonim válasza:
drágább az aranynál???? 25K-ért kapsz egy 2TB-os HDD-t. Erre ráfér 400 lemeznyi film. Másrészt azt írta, hogy "Van egy rakás "írt dvd-m", ami valószínűleg nem duplarétegű 8 GB-os DVD, hanem eredetiről egyszer már 7.3 GB-ra rippelt filmek ezek amiket - mint írtam - tök felesleges újra rippelni...
14/18 anonim válasza:
25K rengeteg pénz. Van, akinek ennyi egy egész havi keresete. Ha neked nem, akkor örülj a szerencsédnek, de a tény attól tény marad.
15/18 anonim válasza:
Akkor csak a 2. mondatot olvasd el okostojás. Nem éri meg rippelni!
16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Több verziót is kipróbáltam amit javasoltatok, és bár kissé lassú a folyamata, de végül legjobban az XMedia Recode vált be (külön köszönet a tutorial videóért!!), el is kezdtem MKV formátumban feltölteni HDD-re a "kincseimet".
2013. jún. 9. 19:04
17/18 A kérdező kommentje:
@Fehersrac: Nem akartam ennyire belemenni a részletekbe, de azért vagyok kénytelen átkonvertálni a filmjeimet, mert már egy ideje nincs asztali lejátszóm és a laptopomon sincs op. meghajtó (most kölcsönben van nálam egy), így ha a régi lemezeimen lévő, már nem, vagy nehezen beszerezhető filmjeimet csak a NAS-ra átírva tudom megnézni. Az eredeti TS video fájlokkal nem tudott mit kezdeni a tévém, így nem volt elég csak áthúzni a rippelt DVD-k tartalmát egy az egyben.
2013. jún. 9. 19:26
18/18 anonim válasza:
A tutorialt sajnos bebuktam, mert nem konvertálja a feliratokat .srt-be a program, hanem csak másolja DVD SUB, vagy VOB SUB-ba. Úgy hogy ezt is vedd figyelembe amikor rippelsz(!). Most épp programot keresek ennek az orvoslására...De lehet, hogy fölösleges .srt-be konvertálni, nem tudom....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!