Miért omlik össze a Sony Vegas nagyméretű . Avi fájlok importálása esetén?
64 bites Windows 8-am van, szintén 64 bites Sony Vegas Pro 12-vel. A gépen fent van a K-Lite Codec Pack és a hozzá tartozó Media Player Classic (ami mellesleg gond nélkül viszi a bűnös 2 és 8 giga méretű .avi videófájlokat, csak beletekergetésnél omlik össze), gondolom, ezért nincs bajom úgy általában az .avi fájlok megnyitásával, csak ezekkel a behemótokkal. Valami ötlet, hogy miként tudnám elejét venni ezeknek az idegesítő Vegas-összeomlásoknak, anélkül, hogy kisebb, rosszabb minőségű videóvá konvertálnám a szóban forgó FullHD-s fájlokat?
(Képernyőfelvételekről van szó, melyeket Mirillis Action!-el vettem fel.)
Előre is köszönet!
Lenovo Y500-asom van 2 db nVidia GT650M-mel (SLI-ben összekötve, bár lehet, hogy ezt nem használja ki), 8 giga rammal és 1 terra kapacitású winyóval. SSD nincs. Ja, és i7 3630QM!
Nos, nem is tudom, merjek-e próbálkozni ezzel a kommunista kodekcsomaggal! :D Nem szívesen tenném ki a K-Lite szűrét.
Ha 8 giga ram van akkor ott lesz a probléma, Mivel alapból a rendszer 2-4 gigát használ. Plusz a vegas is. Probáld meg a videokártya rendert beállítáni rajta. Elvileg abban lehet.
Én i7-tel ssd-vel, és 32 giga memóriával tolom, mondjuk nekem soha nem omlott össze a rendszerem.
Próbáld meg a Canopus Ediust, nekem bejött a rendszer, kihasználja a gépet, és jól gazdálkodik.
Miért van az, hogy már a Mirillis Action is összeomlik, mikor a saját maga által felvett tömörítetlen, 30 fps-es avi-t (ami elvileg saját, eredeti kodekkel rendelkezik - FCIV) exportálom? Rátaláltam erre a megoldást felsejtő funkcióra, de 41%-nál már jött a Windowsos hibaüzenet egy 2 gigás fájl exportálásánál!!
Ma délelőtt egyébként egy segítőkész barátom kíváncsiságból lemásolta a szoftveres környezetemet, azaz felhajított egy 64 bites Windows 8-at, rá a Vegas Pro 12-t, s neki működött minden rendesen a szintén Action-nel felvett, de már 4 gigás, szintén tömörítetlen, 30 fps-es avi-val. Annyi volt a különbség, hogy neki nem volt fent semmilyen codec pack, csak a KMPlayer, s a Windows 8 is N-es, azaz elvileg mindenféle médiatámogatástól mentes volt. Itt a gépe: [link]
Ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!