Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Gimp programmal ha lekicsinyít...

Gimp programmal ha lekicsinyítek egy képet miért romlik a minősége?

Figyelt kérdés
lehet ez ellen tenni valamit...mert lekicsinyítettem eléggé és most homályos a kép...miközben alapban full éles!

2013. máj. 29. 20:24
1 2
 11/16 tabaki ***** válasza:

Igazad van.

Kérdező, ezt hogy a túróba' gondoltad? Elképesztően lerontod a kép felbontását, utána ámulsz, hogy jé, nem tökéletes... Szerinted ez még belefér az épelméjűség kategóriájába? Kész. Az első válasz kifogástalan. Én hibáztam, hogy magyarázatot kerestem az értelmetlenségre.

2013. máj. 31. 22:40
 12/16 tabaki ***** válasza:
Azt meg miért gondoltad, hogy a szerencsétlen Gimp tehet a dologról? Ha a legfrissebb Photoshopban barmolsz el egy képet, ugyanez lesz az eredmény. Három szóban nem lehet elmondani a Toldi estéjét, tökmindegy, hogy én mondom vagy Szabó Gyula.
2013. máj. 31. 22:52
 13/16 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen hova kellene ez a kép? Muszáj ennyire levenni a felbontást? Ha mondjuk a felére veszed, akkor még tűrhető képet kapsz. Tehát mondjuk 800x600.
2013. jún. 1. 07:32
 14/16 A kérdező kommentje:

a probléma megoldódott köszönöm a válaszokat!egyébként ha kíváncsiak vagytok a képre akkor itt megnézhetittek: smallvillerj pont mlap pont hu

a fejléc kép lett az...és nem is annyira homályos!:)

2013. jún. 2. 13:15
 15/16 tabaki ***** válasza:

Tifelétek ílyen egy 260x146 pixeles kép? Mennyit fejlődött a világ! Mi itt Pesten úgy élünk, mint akit eltemettek...

Egyébként berakhattál volna egy nagyobb, képet is, a böngésző is le tudja kicsinyíteni (width, height paraméterek). Tapasztalatom szerint ez a megoldás elég jól tartja az élességet.

2013. jún. 3. 00:22
 16/16 anonim válasza:
Ember a Gimp egy pixel grafikus program jóhogy romlik a minőség ha módosítasz a méretén....próbálkozz corel-el!
2013. jún. 4. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!