1,4Gb-os DVD-RW lemezre videokamerával vettem fel, több részletben (kb.6 még visszanézhető volt) majd a következő felvételnél kiírta a kamera, hogy"disc error", azóta nem olvasható, még IsoBusterrel sem sikerült adatokat lementenem róla. Mit tehetek?
Lezártad, amikor kivetted?
IsoBuster-t mondtam volna én is, azzal sikerült már adatot visszaszerezni lemezről.
Lemezen még nem próbáltam...Recuva talán.
Egyik lejátszóban sem láttam semmit, üresnek érzékelték a lemezt.
A kamerában nem tudtam lezárni, mert felvétel közben hibásodott meg, és olyan része sérülhetett, ami az adatok helyét tárolja a lemezen. Köszönöm a tippet, a Recuva-t is próbáltam, az jó elveszett adatok helyreállításában, de az optikai meghajtókat nem látja, csak a merevlemezeket. (Nálam legalábbis.)
Azért köszönöm mindenkinek a segítő szándékot!
Próbálkozz IsoBusterral még. Egy régebbi leírásom van 1.9.1 verzióhoz:
ISO BUSTER sérült CD,DVD kiolvasása:
1. Helyezzük a látszólag eltünt adatokat tartalmazó lemezt a meghajtóba.
Indítsuk el dupla katt. az Iso Bustert. A prg. automatikussan beovassa a lemezt.
Ha a prg. a főablak INTÉZŐ-nézetében még nem is mutat erdményt,előszőr vizsgáljuk át a
fájlrendszert.amelyek a CD,DVD-n rendszerint előfordulnak. Ehhez katt. a bal oldali
ablakban az ISO,ill. UDF ikonokra.
Ha ez nem segít,kiegészítő RAW átfésülésre lesz szükség. Ehhez menjünk a CD,DVD
ikonra a bal oldali ablakban,és nyissuk meg jobb egérgombbal a helyi menüt.
HA a FIND MISSING FILES AND FOLDERS (elveszett fájl és mappa kersése) parancsra katt.
a prg. hibás fájlrendszer esetén is kutat.
2. Fájlok visszaállítása
Az intéző nézetben a prg. fájlrendszer szerint szétválogatva mutatja a fájlokat.
Ha RAW szkennelést végzünk,menjünk a FILES FOUND VIA THEIR SIGNATURA (szignatúra alapján
megtalált fájlok) parancsra. Jelöljünk ki a jobb oldaliu ablakban minden fált,
amelyet megszeretnénk menteni. Indítsuk el a helyi menüből a EXTRACT (kicsomagol)
funkcíót.
3. DVD tartalom átvitele PC-re
Ha egy lemezt csak nehezen lehet beolvasni,menjünk a CD,DVD ikonra,és válasszuk ki a
helyi menüből a CREATE A MANAGED IBP/IBQ IMAGE FILE (menedzselhető IBP/IBQ lemezképfájl)
parancsot. Az IsoBuster most a lemezen található valamennyi fájlt kicsomagoja a
merevlemezre. Végül ezeket ismét megnyithatjuk,és elindíthatjuk az IsoBusteben,és
elindíthatjuk az olvasási folyamatot. Ez az eljárás kiméli az olvasó meghajtót
és a sérült lemezt is.
4. Olvasási kisérletek számának növelése
Ha a lemezkép ellemzéssel sem találtuk meg az elveszett fájlokat,tegyük a lemezt
ismét a meghajtóba,és növeljük az olv kisérletek számát 3-ról 6-ra.
Ezt az OPTIONS/COMMUNICATIONS/READ SETTINGS (beállítások/komm./olvasási beáll)
menüpontban tehetjük. Ekkor az IsoBuster hatszor is próbálkozik. Sokáig tart (órákig)
így ehhez csak akkor nyúljunk ha valóban nagy szükségünk van a fájlokra.
Az IsoBuster 2.8.5-ös verzióval próbálkoztam, ami üres DVD-RW lemezt lát, és nem ad semmi lehetőséget a javításra, csak a tulajdonságok menüpont aktív, ha "jobbklikkelem" a meghajtót a programban.
Egy informatikus ismerősöm szerint a Sony (a videokamera) speciális kódolással írja a fájlokat, esetleg ezért
lehet, hogy nem látja a program... :(
Még a márkaszervizben majd megpróbálom, hátha van rá valami spéci programjuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!