Hogyan tudom ezt megoldani?
Ha bescannelek egy rajzot,akkor azt,hogyan tudom PhotoShop-ban kiszínezni? Importálom a fájlt,addig oké. De a határokat,hogy meddig töltse ki színnel,hogyan tudom meghatározni? Ráközelítek,és "szabad kijelöléssel" kihúzom?
Nincs valami egyszerűbb módszer? Mert így nagyon hosszú munka lenne. Digitális rajztablát nem tudok venni. A rajzok tűfilccel vannak rajzolva,bár nem hizem,hogy ez változtatna bármin is. :/
Előre is köszönöm!
Köszi szépen! :)
Sajnálattal hallom,de majd szólok még pár embernek. :)
Mivel nem használok PS-t, Gimp alapján válaszolok. A módszer akkor működik, ha fehér lapon fekete rajzod van.
1. Körbejelölöd a kívánt részt -- Gimpben a kijelölőeszköz neve Lasszó, de természetesen Photoshopban is megvan a megfelelője, mittomén, hogy hívják.
2. Kérsz egy új réteget.
3. Kitöltöd a kívánt színnel, ezzel ugyibár eltakarod a rajzot.
4. A szín rétegének módját Normálról Szorzásra állítod. Ahol a rajz fekete volt, ott a szín mindegyik csatornán 0*színkód, tehát fekete lesz, ahol fehér, ott 255*színkód vagyis a szín lesz. A szürke tónusoknál meg a szín megfelelő tónusa.
Próbáld ki, hogy ilyesmire gondoltál-e.
Köszi!
A Lasszós módszerre gondoltam! :)
Amúgy igen,fehér lapon vannak fekete rajzok.
Tabaki amit leírt az kb minden hasonló rajzprogramon így megy. Photoshopnál is ugyanígy csak a rétegeknél másabb egy kicsit a története, de millió féleképen lehet színezni rajzokat, így lényegtelen.
A lasszós megoldást bármelyik ilyen programba megtudod oldani ahol lehet rétegekkel dolgozni.
Bár én annyit még hozzátennék hogy célszerű a vonalakat a programba újra kihúzni hogy élesebb legyen és jobban tudja a színt kitölteni, ne legyenek macerák benne. Persze ezt célszerű külön rétegre amiből már eltünteted ha nem fog kelleni.
Én így szoktam többnyire színezgetni csak én PS-t használok nekem az az egyszerűbb, és én azon tanultam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!