Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Tudtok NTFS-t olvasni ÉS...

Tudtok NTFS-t olvasni ÉS _írni_ is tudó, jól működő programot DOS alá, ami elfér egy floppy-n? (< A probléma leírása lentebb >)

Figyelt kérdés

Van egy viszonylag régi laptopom, amiben a legrosszabbkor ment tönkre a WinXP : C0000218-as STOP hibára hivatkozik, közvetlenül mielőtt beindul a logonui.exe (tehát pl. "Címtárszolgáltatások Visszaállítása" módban eljut a lemez ellenőrzéséig) és a SystemRoot\System32\Config\SECURITY struktúrát jelöli meg sérültnek, PEDIG semmilyen registry módosítást nem végeztem ott, legalábbis a regedit által, szándékosan biztos nem.

Naszóval, emellett, hogy nem indul a Windows, a gáz, hogy CD-t sem tudok olvasni a gépben, hiába van benne egy jó kis működőképesnek tűnő (tehát forgatja a lemezt) DVD olvasó, a gép 1-2 hónapja nem hajlandó vele kommunikálni, a BIOS pedig kb. heti változatossággal vagy felismeri, vagy nem (tehát hogy írja, hogy ott van-e vagy sem).

Egyedül csak egy floppyolvasó van a gépben, az (még) működik, a merevlemezen pedig számomra IRTÓ fontos adatok és jegyzetek vannak fenn, amiket nem tudnék pótolni, és behatárolt időn belül nélkülözni sem, sajna. Ráadásul a merevlemez ATA csatlakozójúnak néz ki, a mostani laptopokba pedig szinte mind SATA merevlemezek vannak, tehát más gépbe sem tudom elvinni.

Szervízbe, vagy szakemberhez pedig két dolog miatt nem akarom : egyrészt mert nincs rá nagyon pénzem megcsináltatni, másrészt pedig olyan dolgok is vannak azon a gépen, amikről VÉLETLENÜL SEM hagyhatom, hogy mások turkáljanak bennük, vagy netán átlopják.

Szóval egy olyan NTFS olvasó program kéne nekem Floppy-ra DOS alá, vagy floppy-ról bootolhatóan, amivel ha mást nem, ki tudom másolni a merevlemez tartalmát egy külső USB-s merevlemezre.

Régebben egyedül egy NTFS4DOS nevű programot találtam a neten, de az SZINTE TELJESEN BUGOS volt, írni egyáltalán nem tudott NTFS-re - bár az itt még nem is szempont - DE olvasni _se igazán_.

Tehát ismer valaki erre megoldást az NTFS4DOS-on kívül??? Nagyon megköszönném!!

2013. máj. 21. 11:19
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Vazeratti : Plakátolásra az persze olyan szélsőség, amire én sem gondoltam, de égni sem szeretnék idegen előtt. Azt meg ma már nem tudhatja az ember, hogy ki tesz a kuncsaft bizalmáért. Ha körülnézel, ma már a szerelők (vízvezetékszerelő, mosógép, háztartási gépszerelő) többsége egyrészt léha, 6× kell rátelefonálni, amikor meg nekilát, akkor pont hogy elrontja, a pénzt meg gyorsan beszedi és eliszkol... aztán MÉGISCSAK vannak vevői.

És amit nem mondtam, hogy sajna mivel megbíztam ennek a gépnek a strapabíróságában, ezért voltam olyan lüke, hogy nem gondolkoztam ilyesmik kapcsán a védelem érdekében, és pl. pont ezek a dolgok ott vannak az Asztalon... Na jó, nem közvetlenül, de aki pont az Asztalon turkál, az 2 perc alatt megtalálná.

2013. máj. 21. 12:29
 12/15 coopper ***** válasza:

Szia.

Én nem azt irtam, hogy az egész boot cd ráfér egy floppyra, henem csak azt hogy, van neki egy floppy része is mint induló rész, azzal talán tudsz valamit kezdeni.

DE ha már itt tartunk akkor :

1. Készitesz egy DOS floppyt, ahol az config.sys-be belerakod azt, hogy hozzon létre egy memóriadisket.

Illetve átmásolod a a rendszerfájlokat (talán elég a command.com) a memóriadiskre, és eléréi utvonalnak a memóriadiskes command comját adod.meg.

Onnantól kezdve a floppyt kiveheted és csrélgetheted, mivel a gép a memóriadiskról fog üzemelni.

A darabolt NTFS progit bemásolod a memóriadiskre és egyesited és elinditod. Ha eléred az NTFS particiót onnantól kezdve már csak az USB elérést kell beizzitani, vagy a VOLKOV commanderes (vagy NORTON COMMANDERES) LAPLINKes másolást.

Sok sikert.

Üdv.

Ha felismerte a

2013. máj. 21. 12:30
 13/15 Komplikato ***** válasza:

Ilyenkor kéne egy USB kábel amire IDE és notebook IDE HDD is rádugható.

Mondjuk szerintem egy 2.5" rack régebben olyan 2-2500 forint volt, szintén USB, nem tudom most mennyiért mérik. De ez a floppy-ról megoldós téma eléggé nyögvenyelősnek néz ki.

2013. máj. 21. 12:45
 14/15 A kérdező kommentje:

Oké, énsem az egész CD-re gondoltam, hanem az elemi (NTFS olvasáshoz szükséges) részére.

Azért letöltöttem, mert láttam, hogy 3 NTFS DOS-os olvasó program is van rajta.

A leírást pedig köszönöm. Majd megpróbálok részletesebben utánajárni ennek a MemDisk-es dolognak, mert ilyet (fájlok másolása memóriába) DOS alatt még nem csináltam.

Sajna a próbálkozás is eléggé körülményes lesz annál fogva, hogy mivel azon a gépen kívül (már évek óta) nincs más gép a családban, ami floppy-t tudna olvasni, így ismerőssel kell kiírassam floppy-ra az egészet. És ha elsőre nem megy, úgy ismét fel kell keressem az ismerőst, ismét megkérni szépen, hogy csinálja meg, várni amíg megcsinálja, utána ismét találkozni, hogy átadja a floppy-t..... JAJ, ""DE JÓ""!!!

Hogy annak a hülye CD olvasónak is miért mostanság kellett kilökődnie!??!

2013. máj. 21. 12:48
 15/15 A kérdező kommentje:

Komplikato : Nyögvenyelős, persze, DE MÉG MENNYIRE!!!

De mit tehetek ez ellen. Mert azt nem bírom ki, hogy ISMÉT eltűnjön a semmibe, amit ezidáig azon a gépen csináltam.

Jópárszor már eltűntek az adataim, MOST már nem viselném el.

Ugyanakkor természetesen pont most nincs zsebpénzem se arra, hogy szervízbe levigyem a gépet. Szüleim meg ilyen régi gépnél már nem fognak segíteni, sajna.

2013. máj. 21. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!