Létezik olyan WinXP-s program, ami valós RAM memóriát tud nekem megtakarítani? Ha létezik, tudnátok ilyet linkelni?
Neten úgy láttam, mintha létezne ilyen, de kicsit bizalmatlan típusú vagyok, és nem tudom, hogy ezek valóban képesek-e valamilyen úton-módon néhány MB RAM memóriát felszabadítani folyamatok lekapcsolása nélkül, VAGY csak ez amolyan reklámfogás, bolondok aranya, és valójában ilyen nem lehetséges. (???)
512 MB RAM memória van elvileg a gépemben - gyakorlatilag persze én ebből mindig csak 480 MB-ot látok/lát az OP-rendszer, ami tudom, hogy annyira nem kevés, viszont tegnap mondjuk tényleg nagy gondot jelentett, az alábbiak miatt:
Tegnap a VST-Host nevű programban bűvészkedtem, épp egy olyan projecten, amin már napok óta foglalkozok. Természetesen igyekeztem minél kompaktabb módon megcsinálni azt a hangzást, amit akartam, de így is a végére rengeteg sok VST modulból lett kialakítva a dolog, és látszott is a gépen, hogy már eléggé fagyoskodik. Azonban mire eljutottam odáig, hogy a összekötésekből származó káoszt valahogy felfoghatóan elrendezzem, olyan szinten eldurvult a helyzett, hogy SZÓ SZERINT az EGÉR és a billentyűzet már NEM MŰKÖDÖTT rendesen, hiába kattintottam valamire, nem volt hatása, sőt egy idő után a menük sem jöttek be. Hát, eléggé berezeltem, mert tudtom, hogy hiába van elmentve a project, de a VST-Host-nak tapasztalataim szerint kissé bizonytalanok a mentési funkciói, és van, hogy egy VST szinti beállításait nem menti el ténylegesen, és azt külön kell manuálisan exportálni. Itt viszont mivel nem tudtam kattintani, a mentési parancsot sem tudtam kiadni.
Legvégül mindent leállítottam a Taskmanager-ben, amit lehetett, az explorert (Windows Intéző-t) is kikapcsoltam, de ez csak 1-2 percig hozta vissza az egér működését, utána ismét nem működött, és a program is egyszer csak kikapcsolt, nem tudtam mit csinálni.
És így csak az 1/5-ét volt időm lementeni biztosan a dolgoknak, és NAGYON bosszant a dolog, mert sok munkám volt benne a részemről (én úgy gondolom).
Bocsi, hogy hosszú volt a monológ, de ezt csak azért írtam le, hogy érzékeltessem, hogy tényleg szükségem van ilyesmire, és nem várok csodákat.
Tehát egy olyan "csoda"-alkalmazás kellene nekem, FELTÉVE ha létezik ilyen, ami valamilyen úton módon fel tud szabadítani memóriát azoktól a folyamatoktól és/vagy szolgáltatásoktól, amiket nem tudok kikapcsolni, vagy fontosak, hogy fussanak. Természetesen mivel gondolom, hogy maga a RAM-takarító alkalmazás is memóriát foglalna, a megtakarított RAM felül kéne múlja az általa felhasználtat.
Tényleg nem várok csodát, néhány MB már szerintem elég lenne az ilyen vészhelyzetekre ; mert egyébként sajna ez nálam nem is először fordul elő, sőt, az sem, hogy közvetlenül mentés előtt állt le. :(
Kérem olyan írjon, aki tényleg biztos benne, vagy tapasztalta, hogy van ilyen MŰKÖDŐ program. Mert nem tartom kizártnak, hogy az ezen a címen csinált fizetős fényes kinézetű programok jó része kamu reklám, átverés.
Előre is köszönöm!!!
Én az a 16 -os válaszra írtam, nem neked.
De ha neked megéri egy ismeretlen magánszemélytől vásárolnod, egy 10 éves múlttal rendelkező megbízható bolt helyett, ahol bármikor beválthatod a garit rongyos 500 Ft -ért különbségért, a te dolgod, és a te pénzed.
P.O.C.: Jójó, bocsi, ennyire hülye azért nem vagyok, csak nem láttam át hirtelen, hogy ezeket valójában magánszemély árúsítja. Természetesen nem éri meg.
De mint említettem, nincs kompetenciám a megrendeléshez, szüleim viszont abba se támogatnának, hogy a SAJÁT pénzem költsem ilyesmire, mondván hogy túl régi a gép, és ismét csak kiakadnának, hogy miért nem megy az "új" Acer.
Természetesen szaküzletben fogom megvenni, annyira azért csak van eszem.
És köszönöm a figyelmeztetést a szolgáltatásokra, ugyanis most ránéztem, és tényleg volt 1-2 dolog, amit _biztonságosan_ le tudtam kapcsolni.
Bár minden majd a következő újraindításkor fog ebből látszódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!