Tudnátok egy olyan programot ajánlani, ami egy adott halmazból kiválaszt mondjuk tízet random? (A többi lent)
Figyelt kérdés
Edzéshez kell,mivel nagyon sokféle gyakorlat van arra gondoltam,így változatosabb lehetne,meg nem tudnám variálni a napi kedvem szerint,ha lustább vagyok!Nem vagyok nagy PC guru,valami olyanra gondoltam,hogy bemásolom az összes ismert gyakorlat nevét és napi x számút a gép "sorsolja" ki! Ha butaságot írtam bocs,de így biztos,hogy minden sorra kerülne ! Köszönöm !2013. máj. 16. 12:23
1/2 anonim válasza:
Program? Persze, gcc, clang, tclsh8.6, perl.... :P
Amúgy nem tudom, én tuti, hogy megírnám C-ben. :D
2/2 anonim válasza:
ha nem értesz hozzá a legegyszerűbb:
excel táblázatot csinálsz
A oszlopba egymás alá felveszed 1-től ha 20 tételed van akkor 20-ig számokat.
a B oszlopba minden szám mellé írsz egy tevékenységet.
Angol nyelvű excel esetében a D1 -es mezőbe beírod:
=VLOOKUP(RANDBETWEEN(MIN(A:A);MAX(A:A));A:B;2)
Magyar nyelvű esetén:
=VKERES(VÉLETLEN.KÖZÖTT(MIN(A:A);MAX(A:A));A:B;2)
Majd lehúzod a cellát, ha 5öt akarsz sorolni akkor 5 cellányira, tehát D1 -től D5-ig. És voálá ott lesz 5 sorsolt dolog. Újrasorsoláshoz ha bármelyik cellába (pl az F1 -be) nyomsz egy entert akkor újrasorsol.
Nem elegáns megoldás, de csak egy excel kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!