Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » GIMP2-ben, hogyan kell átlátsz...

Millenium Falcon kérdése:

GIMP2-ben, hogyan kell átlátszósítani?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, amikor pl egy szöveg átlátszóbb lesz és látni lehet az alatta lévő képet is (az alatta lévő réteget). PS-hez vagyok szokva, amibe nagyon egyszerű... De sajnos most nincsen a birtokomban.. :/

2013. máj. 13. 23:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Azon az eszköztáron, ahol a rétegek is vannak, kiválasztod a szöveg rétegét is felül van egy csúszka.
2013. máj. 14. 00:00
 2/4 tabaki ***** válasza:

"De sajnos most nincsen a birtokomban.. :/"

Nagy ügy... Sose becsüld le a Gimpet, ilyen pimf dolgokban semmivel se rosszabb vagy bonyolultabb, de a legtöbb dolgot amúgyis éppen úgy tudja, mint a PS.

Ha még trükközni is akarsz, gyengére vett radírral is visszatörölheted a fenti módszer helyett, akkor nem egyenletesen lesz átlátszó, csak a törölt része.

A két program között szerintem csak jelentéktelen logikai eltérések vannak, ha egy kicsit rákapsz a Gimp gondolkodásmódjára, meg fogsz lepődni, hogy milyen jól kamatoztathatod a photoshopos ismereteidet. Addig is az legyen az alapállásod, hogy Gimpben is mindent meg tudsz csinálni, csak a módját kell megkeresned. És az mellesleg nem valami nyakatekert baromság lesz, hanem ugyanolyan egyszerű és értelmes megoldás, mint a PS-ban.

2013. máj. 14. 00:21
 3/4 anonim ***** válasza:

tudom,nem egészen ez volt a kérdés,de PS-ben így :

[link]

2013. máj. 14. 01:45
 4/4 tabaki ***** válasza:

OFF

Hol maradt a válaszból a "csin"?

ON

Kérdezőnek: Ez a PS nem az a PS...

2013. máj. 14. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!