Miést áll meg időnként a rendszer betöltése?
Üdv!
Időnként (kb. minden 5-ödik, hatodik indításkor) a rendszer betöltése megáll a következő módon:
Windows XP van a gépemen (a 7-est nem vinné túl szépen) elindul rendesen, de amikor az asztal, és az ikonok megjelennek, olyan, montha megállna
Ha bármire kattintok, akkor az nem jelölődik ki, CTRL+ALT+DEL - t hiába nyomok, nem csinál semmit
Csak úgy tudom helyre hozni, ha hosszan nyomom a POWER-t, majd újra bekapcsolom, akkor általában jó
Aztán pár boot-oláskkor még rendesen betölt, aztán 5-6 - odikra megint ezt csinálja
Legújabb Avast - tal teljes ellenőrzést csináltam, nem talált vírust
Lemezt letakarítotam (a szemetet) Wise Disk Cleaner - rel, töredezettség 1% alatti, Registry is tiszta
Úgy kezdődött "magától" mert egy hónapja nem telepítettem új programot, és kb egy hete kezdte ezt csinálni
1. RAM teszt
2. TÁP teszt
3. HDD teljes felületteszt.
Valamelyik megoldja a problémád.
Ezekhez miéyen programokat ajánlotok?
Meg az az érdekes, hogy csak időnként csinálja, és csak a rendszer betöltésekor
Táp/RAM hibánál nem kéne gyakrabban csinálnia?
Amúgy a táp az 100% - hogy nem, nagyobb terhelésnél is jól működik, 350W - os, de a gépemmel egy 300 - as is elbírna
(Régen egy 300 - as volt benne, csak annak elszállt a hűtőventije, aztán a táp is elfüstölt)
Betöltés alatt nincs még teljes optimalizáció. Proci max frekin ketyeg, végig tölt a winyóról, olyankor nagyobb az áramfelvétel, mint amikor már csak a desktop van bent és rángatod az egeret.
Hiren's Boot CD tele van appokkal, azon megtalálod a tesztprogikat.
Táp tuti nem, átszerelve egy nagyobb fogyasztású gépbe, amiben több HDD, ill. ODD volt
(2 darab SATA HDD, 1 darab SATA ODD, 3 darab PATA HDD, 1 darab PATA ODD) , mind pörgetve volt, plusz a gép is erősebb, nagyobb fogyasztású, de semmi lassulás nem volt, amit a táp produkált volna, csak kicsit jobban melegedett, de ez érthető
RAM-tesztek Hiren's boot CD - ről lefuttatva (az összes) - 0 hiba
Teljes vírusvizsgálat - 0 fertőzött fájl
(a lehető legmagasabb heurisztikával, illetve csomag/tömörített fájlok teljes átvizsgálásával (fél napig csinálta)
JA! és HDD felületteszt, ami szintén jó sokáig tartott, mindkét hdd-m 100% - os
(HDSentinel is 100/100 - at mutat mindkettőre)
Leteszteltem az ODD - met is, hátha annak a tépjával van gond, de nem, azzal sincs gond...
Amúgy a vicc kedvéért (Remélem nem baj)
Az egyirányú alagút lehet barlang is, ami lényegében egy alagút, zsákutcával
Akkor pedig már egy vízszintes gödörről beszélünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!