Milyen operációs rendszert kell telepíteni egy Power mac G4-es számítógépre?
Most vettem egy Power mac g4-et,de még soha sem volt apple-m. Én inkább pc párti vagyok (win7) ...
Valaki jó lenne ha segítene,és leírná hogy milyen fajta oprenszer lenne a legjobb rá,és honnan lehet beszerezni!:)
Hát az a helyzet hogy arról a 3 lemezről nemtudok semmit,bátyám írta ki őket,azt hogy milyen lemezre írta ki azt nemtudom.Nálam csak a mai nap óta van.
De egyépként csak dual layer DVD-n működik ? :)
Vagy csak azért írtad mert arra fér rá? :)
Bocs de mi az a PPc és mi az hogy univerzális telepítő? :)
bocsánat hogy ilyen értetlen vagyok de tényleg nem értek az apple-hez :D
univerzális, minden gépen működik, és nem csak pl iBookon, vagy csak Powerbookon. Ilyen telepítő kell hozzá, vagy Power Mac-hez való.
PPC: Apple-IBM-Motorola Power PC, NEM Intel x86!!
A 10.5 tuti csak DL lemezre fér rá, a 10.4 felmegy sima DVD-re is, de csak OSX alatt lehet kiírni rendesen. Az tuti, hogy a 10.4 fut rajta a 10.5 már kérdéses. Mindkettő elég régi rendszer és már egyik sem támogatott, így vadászni kell majd hozzá a programokat.
Bootnál a "ding" hang után nyomd a C-t, az választja ki a DVD bootot. Vagy az ALT-ot az kilistázza az összes eszközt.
Elvileg meg lehet próbálni a dmg-t win alatt is kiírni, de nincsenek jó tapasztalatok.
Nah az első dolog. Biztos hogy DVD meghajtó van benne? Az első Power Mac G4-ben még egyáltalán nem volt DVD meghajtó, a második verzióban is csak opcionálisan választható kiegészítő volt. A 3. verzióban került bele az alap DVD meghajtó.
A legfrisebb op. rendszer ami kijött rá az pedig a Mac OS X 10.4.11 "Tiger", a MAC OS 9.2.2 valamint nem hivatalosan a MAC OS X 10.5 "Leopard"-ot is rá lehetett rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!