Hogyan lehet egy ceruzarajzot géppel, PSben kiszinezni?
Nem tudom hogy mennyire vagy jártas a photoshopban, de az ilyesmi képek kiszínezésére számtalan lehetőség van.
Ugye ezek is olyan dolgok hogy a gyakorlásba jön bele az ember igazán, de rengeteg fajta tutorial van a neten ahol ezeket mutatják be, szóval ott is kereshetsz órákig is akár mire találsz egy olyat amire valójában gondoltál.
Nos a rétegek kezelését nem árt ha nagyjából tudod mert az szinte alap dolog az egész photoshopban.
Nos itt egy videó:
Javaslom hogy ezt nézd meg az elején két fajta módot is röviden elmagyaráz amivel lehet színezgetni azok is jók, de nem az igaziak, amiről inkább szól a videó főleg ott a 3. perc után ha jól láttam azt próbáld meg követni.
Azzal a módszerrel sokkal jobban és ügyesebben megy a dolog mint az előtte említett pár módszer.
Persze itt kell az ecsettel ügyeskedni is, meg ott precíznek is kell lenned igazán meg célszerű több külön rétegen dolgoznod amiről szintén beszél, hogy külön a bőr része, külön a szem, külön a száj, külön a ruha, külön más sok egyéb ami van a rajzodon.
Én nem olyan régen tanultam photoshoban egy olyat hogy ha egy kép teljesen satírozva van árnyalatokkal akkor célszerű kicsit homályosítani rajta csak hogy szebb és élethűbb legyen, arra is van egy külön eszköz, de erről nem mesélnék bővebben mert csak akkor tanulod meg igazán ha te magad jössz rá a dolgokra, ezek a videók is csak azért vannak hogy a kezdő lökést megadják, és elmondják hogy mit hol keressél.
Ezen kívül sok más tutorial is van googleba ha beírod egy tucatszám fogsz találni.
Ez a videó is olyan amit az előbb linkeltem csak itt picivel másképp magyarázza el a dolgokat de alatta van leírás 3 módban hogyan lehet nekiállni a színezésnek.
Én javaslom hogy először egy egyszerűbb képet használj gyakorlásnak és nem árt ha mind a 3 módot megtanulod rendesen kezelni, és kísérletezgessél is mert így jobban beletanulsz és ha már érzed hogy igazán penge vagy akkor már nekiállhatsz más többi képek kiszínezésével is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!