Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mac OSX programok mért nincsen...

Mac OSX programok mért nincsenek linuxra? (Safari stb. )

Figyelt kérdés

Ez azért érdekes mert Safari, Quick Time, iTunes Windowsos kollégáknak elérhető de nekünk Linuxosoknak nem.

Az is érdekelne, hogy ableton-t is mérnem portolták még Linuxra? Talán mert megvennék sokan? FL Studio 9 is érdekelne mért nincs linuxra wine-s szenvedés nélkül? Lazán megvenném azt is Ubuntura...

2013. máj. 11. 14:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a safari és társai megy linuxon is(mivel az OSX-nek linuy kernele van), ha más nem, wine-al.
2013. máj. 11. 14:24
 2/9 anonim ***** válasza:

"FL Studio 9 is érdekelne mért nincs linuxra wine-s szenvedés nélkül? "

Mert az FL studio nem nyílt forráskódú szoftver.Ha kiadnák a forráskódját kb zárhatna be a cég.

2013. máj. 11. 14:25
 3/9 anonim ***** válasza:

Pont a múltkor néztem a you tube egy videót erről.

A lényeg az volt, hogy van vagy 10 változat, mindegyik egy kicsit más, így csak szorgalomból fogja egy-egy programozó megcsinálni az adott változathoz.

Meg sokszor egy változatot egy év után nem is támogatnak.

Szerintem szerver frontra nagyon jó a linux, de otthoni használatra felesleges, mert nincsenek alternatívák. Persze mondjuk jobb a helyzet, ahhoz képest, mint mondjuk 10 éve, amikor én először találkoztam linuxszal.

Amíg nem lesz egységes fájlrendszer szerintem reménytelen, hogy komoly áttörés van...

De azt tudom, hogy nagy cégek, inkább felvesznek saját programozókat, és csinálnak hozzá programokat, amik, így az övék.

Azt hiszem az RTL is azt használ, de régen biztosan azt használt, és azon vágtak videókat...

2013. máj. 11. 14:30
 4/9 anonim ***** válasza:

"Szerintem szerver frontra nagyon jó a linux, de otthoni használatra felesleges,"

Jó az otthonra is.

Nem tudsz olyan otthoni átlag user dolgot mondai, amit egy Linux Mint-en ne lehetne megcsnálni.

Vagy ubuntun, tökmidnegy.

Szervernek meg mást be se állítanék, csak debiant 6.0-t.

A NASA se véletlenül azt használja.

Amúgy akinek nincs pénze eredeti OS-re, vagy ha van is, XP-t már nem tud venni, Vista, win7, meg erős a gépéhez, az mit csináljon??...telepít linuxot.

2013. máj. 11. 14:41
 5/9 anonim ***** válasza:

Az nem teljesen úgy megy, hogy átbillentenek egy kapcsolót és lefordítják "a linuxra". A probléma már ott elkezdődik hogy a linux csak egy kernel. Ugyan abból a programból külön csomagokat kell kiadni Debian, Slackware, Red Hat, Suse rendszerekhez, mégis mind... "linux".

Az OSX csak Unix szerű, ugyan úgy mint maga a Linux kernel, innen a hasonlóság, de a lényeg hogy nem egymásra hasonlítanak, hanem a közös "ősre".

Sokan nem hiszem hogy megvennék, de azt se hiszem hogy ezen programok hiánya tartja vissza a hatalmas átvándorlást valamilyen linux disztribúcióra. Az összes általad felsorolt programra van linuxos alternatíva.

2013. máj. 11. 14:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen megvennék, Az osx meg nem linux hanem unix alapú. Bitwig igaz kijön valamikor? Én pld úgy hogy windowsal vettem a gépemet, elég erős is a vasam, mégis linuxot használok vele. Fl studio is fent van, lazán fut, csak ott van, hogy mért nem... Én fizetnék olyan programért ami normálisan fut és linuxos. Ellenbe windowsos programokért egy forintot sem adnék. Érdekes amúgy a pixa is linuxon vág meg a fél hollywood... akkor csak 52AR a linux.
2013. máj. 11. 22:35
 7/9 A kérdező kommentje:
ui: Ott van a RHEL nevezetű disztró is, az is fizetős és mégis nyilt forrású cucc. Érdekes azt is megveszik, más különbem használhatatlan lenne az egész...
2013. máj. 11. 22:36
 8/9 anonim ***** válasza:
A különböző disztribúciók különböznek a csomagolás módjában, de lehet a Linuxra is írni programot, csak a csomagolás különbözik. Forrásból is lehet programot telepíteni.
2013. máj. 15. 18:39
 9/9 A kérdező kommentje:
Binárisan az összes linux kompatibilis.
2013. máj. 15. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!