Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Tiouf. Exe vírus. Hogyan...

Tiouf. Exe vírus. Hogyan távolítsam el és hogy hozzam vissza a mappákat?

Figyelt kérdés

Nagyon ki vagyok borulva, mert bekaptam egy vírust a külső vinyómra ami MINDEN mappát (munkák, filmek, különböző életfontos dokumentumok) átalakított parancsikonná.

A Tiouf.exe-t eltávolította az Avast, de ha meg akarok nyitni egy ilyen parancsikon mappát akkor a következő fogad : "A Windows nem találja a(z) 'F:\.Trashes\b3dadef.com' fájlt. Ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be a nevét, majd próbálkozzon újra".

Van rá mód, hogy visszahozzam a mappáimat? Ameddig a Tiouf.exe-t nem törölte addig behozta a mappákat csak új ablakban.

Könyörgök segítsetek, mert rengeteg mindent elbukhatok ha ezt nem tudom megoldani.

(ja igen. SuperAntiSpyware-t már kipróbáltam, de nem csinált semmi értelmeset.. A C meghajtómat megtisztította 2 apróságtól és ennyi (pedig az F-et jelöltem ki neki)

#tiouf
2013. máj. 10. 11:55
 1/1 coopper ***** válasza:

Szia.

Szerintem megoldható :

Szerezz be egy totalcommandert.

ÁLlitsd be rajta, hogy a rejtett fájlokat is lásd (ezáltal látod a rejtett mappákat is) .

Aztán menj rá külső hdd-re és változtasd meg a rejtett mappák atributumait, úgy hogy ne legyenek rejtettek. (Totalcommanderben : Fájl menű - Attributum módositása a rejtett mappán állva)

Ha ezzel kész vagy (minden egyes mappával) akkor ÓVATOSAN NAGY ODAFIGYELÉSSEL töröld a mappákra utaló parancsikonokat. (NE A MAPPÁKAT TÖRÖLD, HANEM A RÁJUK MUTATÓ PARANCSIKONOKAT !! )

Elvileg kész is vagy.

Sok sikert.

Üdv.

2013. máj. 10. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!