Valaki tapasztalta már az ubuntu 13. 04 telepítése közben azt hogy a GRUB nem települ álítólag egy bug miatt. Nekem ez egy 1 TB-s vincseszterbe került! Valaki más is tapasztalta ezt vagy csak én vagyok ehez hülye?
1. Ennek az alapján a vinyódnak valószínűleg semmi baja. Könnyen lehet, hogy még a Windows-betöltő is helyrehozható telepítőlemezről. Ha a rendszeren kívül nem voltak fontosabb adatok, a korrektebb megoldás, ha újratelepíted. Azért, amíg kevés a tapasztalatod, olvass előbb utána a teendőknek. Ha az új Ubuntunak valóban ilyen jelentőségű hibája van, biztosan találsz valami megoldást a fórumokon.
2. Próbáld meg, hogy live CD-ről nem látja-e a lemezt a linux. Ehhez nem muszáj az esetleg hibás Ubuntut használnod, egy kicsi Slax vagy Puppy Linux, amely teljes egészében a memóriába tud töltődni, jól be szokott válni. A lényeg, hogy így a saját adataidat -- amelyeknek elvesztése minden összeomlás legkínosabb része -- lemezre vagy pendrájvra tudod menteni, innentől kezdve már bátran formázhatod, partícionálhatod a vincseszteredet.
Az sincs kizárva, hogy egy használható linux (például az Ubuntu előző, 12.04 kiadása) telepítésével simán visszakapod a Windowsodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!