Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Valaki tapasztalta már az...

Fazakasmate kérdése:

Valaki tapasztalta már az ubuntu 13. 04 telepítése közben azt hogy a GRUB nem települ álítólag egy bug miatt. Nekem ez egy 1 TB-s vincseszterbe került! Valaki más is tapasztalta ezt vagy csak én vagyok ehez hülye?

Figyelt kérdés
2013. máj. 3. 18:37
 1/6 anonim ***** válasza:
nem volt gondom vele : acer 5570-n es egy asztali gepen is siman felment..esetleg a particiok megadasanal lehet elcseszni ha nincs felcsatolva ( altalaban automatikus )
2013. máj. 3. 18:41
 2/6 tabaki ***** válasza:
Ne beszélj! Mi történt a vinyóval? Szoftverből nem szokás tönkretenni...
2013. máj. 4. 00:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Azt irta nekem hogy a GRUB rendszerbetöltőt nem lehetett felrakni a kért helyre, ez egy végzetes hiba. Aztán a telepítő ujraindította a gépet aztán a windows már nem ismerte fel többet ( tudom mostmár rájöttem hogy az ext4-et nem imeri fel a windows)
2013. máj. 4. 08:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Készíts egy külön partíciót a grub és a boot számára, hátha úgy már települni fog!
2013. máj. 4. 18:48
 5/6 tabaki ***** válasza:

1. Ennek az alapján a vinyódnak valószínűleg semmi baja. Könnyen lehet, hogy még a Windows-betöltő is helyrehozható telepítőlemezről. Ha a rendszeren kívül nem voltak fontosabb adatok, a korrektebb megoldás, ha újratelepíted. Azért, amíg kevés a tapasztalatod, olvass előbb utána a teendőknek. Ha az új Ubuntunak valóban ilyen jelentőségű hibája van, biztosan találsz valami megoldást a fórumokon.

2. Próbáld meg, hogy live CD-ről nem látja-e a lemezt a linux. Ehhez nem muszáj az esetleg hibás Ubuntut használnod, egy kicsi Slax vagy Puppy Linux, amely teljes egészében a memóriába tud töltődni, jól be szokott válni. A lényeg, hogy így a saját adataidat -- amelyeknek elvesztése minden összeomlás legkínosabb része -- lemezre vagy pendrájvra tudod menteni, innentől kezdve már bátran formázhatod, partícionálhatod a vincseszteredet.

Az sincs kizárva, hogy egy használható linux (például az Ubuntu előző, 12.04 kiadása) telepítésével simán visszakapod a Windowsodat.

2013. máj. 4. 22:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Kössz, végül sikerült (csak boccs a hosszú idő miatt, örültem hogy ment!)
2013. máj. 15. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!