Excelben hogyan tudom feloldani a lapvédelmet, ha a lapvédelemhez kapcsolódó jelszót nem tudom?
A sehogy biztosan rossz válasz. Feltörhetetlen védelem nincs, különösen ha a file fizikailag a birtokunkban van. Három ötletem is lenne:
a) Szorgalmasan guglizol, amíg találsz egy feltörőprogramot.
b) Találsz egy másik táblázatkezelő programot, amelyik meg tudja nyitni a file-t, és fütyül az Excel lapvédelmére.
c) Írsz egy makrót, amelyik brute force módszerrel megtalálja a jelszót.
Nem próbáltam ki, csak továbbítom. :)
"b) Találsz egy másik táblázatkezelő programot, amelyik meg tudja nyitni a file-t, és fütyül az Excel lapvédelmére."
Igen, a Microsoftnál nyilván ennyit értenek a titkosításhoz: A fájlban ott kuksolnak a módosítatlan adatok, csak egy IF utasítással ellenőrzik, hogy jó jelszót adtál-e meg. Újabb érv a linux mellett.
A mellékelt jelszótörőről annyit, hogy ilyen szintű bugyutaságok harminc éve jelentek meg hobbilapokban. Azért érdekelne, hogy mennyi idő alatt futna le a tizenkét egymásba ágyazott ciklus...
XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!