Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Valaki tud ajánlani egy jó...

Valaki tud ajánlani egy jó Photoshop oktató DVD-t?

Figyelt kérdés
Meg szeretném tanulni a Photoshop profi szintű kezelését, hogy manipulálni tudjak képeket. Létezik valamilyen jó, magyar nyelvű oktató DVD? Mennyi időbe telik elsajátítania kezelését a PS-nek?

2013. ápr. 12. 14:36
 1/3 anonim ***** válasza:

keressél tutorialokat youtuben, googleba egy valaggal fogsz találni. Torrent oldalakon le lehet tölteni ilyen DVD fileket ahol több részbe elmondják mit hogyan.

Így hirtelen címet nem tudok mondani neked, de azt elárulom hogy ne akarj hirtelen profin dolgozni ps-el

Én is úgy kezdtem hogy nézegettem a tutorialokat, és kisebb dolgokkal kezdtem mindig. persze volt idő amikor hetekig nem tudtam foglalkozni a témával, mert sajnos mást is kellett csinálnom, de úgy 2,5 éve tanulom a phosothopot, és már egyre jobb vagyok benne, már tudom kezelni közepes szinten, de még mindig nem mondom magam annak hogy közepes szinten értek is hozzá.

A pshotoshop tanulását úgy kell elkezdened, hogy először az alapokat, ecseteket, kivágást nagyon vágni kell, maszkolást, és a rétegek kezelését is. Ha ezeket nem ismered akkor sehová nem tudsz előre haladni ha komolyabb dolgot szeretnél hirtelen elkezdeni.

legfontosabb a rétegek megtanulása, és kezelése, ezekről is találsz tutorialokat de többnyire akkor tanulod meg igazán ha te magad kísérletezgetsz és rájössz dolgokra. Hogy mennyi idő ez azt nem tudom. Én 2,5 éve tanulom, és még mindig nem megy, igazán, de ez attól is függ hogy napi szinten mennyi időt tudsz rászánni a dologra, meg mennyire érsz is rá, mert ezt lehet akár úgy is ha egésznap rajta ülsz és csinálod és lehet úgy is hogy csak hétvégén csinálod 3-4 órát, vagy naponta 1 órát. Ikább az a lényeg hogy mennyire tudsz haladni, mennyire érted meg a dolgokat. Mert ha kihagysz pár hónapot sokat el lehet ám felejteni és akkor kezdheted elölről a dologt igaz akkor gyorsabb de kisebb dolgok kihagyásával is lehet hibázni szóval ez olyan dolog hogy folyamatosan képezned kell magad és csinálni hogy ne felejts.

2013. ápr. 12. 14:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Photoshop gyorstalpaló DVD az alapokat mutatja be, a Photoshop Mesterképző már azoknak való akik tudják kezelni, és nem a részleteket magyarázza az anyag hanem a magas szintű dolgokat. Mindkettő magyar, és egyiket a másik után megtanulva nagy előnyt lehet szerezni, mert sokat tudsz fejlődni velük.

Az első válaszolónak viszont igaza van abban, hogy nem egyik hétről a másikra megy. Ha te most bele akarsz ugrani a profi szintbe, az úgysem fog működni. Több hónap vagy 1-2 év folyamatos fejlődése után alakul az ki hogy rutinosan, gyorsan csinálsz összetett dolgokat.

2013. ápr. 12. 14:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Kedv csinálónak itt van két kedvenc tutorialom:

Nézd végig mert az első videóhoz is kell a PS!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Q-DbrzHtQz4

http://www.youtube.com/watch?v=YKvC4u7s8DY

Nézz szét IndianPeti videói között is, rakott fel egy pár tuturialt, egyik kedvencem:

http://www.youtube.com/watch?v=iRcXRzKe-Y8

2013. ápr. 12. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!