Hol találok ilyen töredezettségmentesítő programot? (bővebben lent)?
1 terrás kukába való szemét lett a vinyómból.
Leginkább az volt a baja hogy sokat torrenteztem és torrent közben mást is csináltam, így ide-oda ugrált az olvasófej amitől bedöglött.
A vinyó, olyan mint egy bakelit, nem egy helyen van az adat hanem a belsejében van egy kör olyan mint a bakelit meg a cd, és az olvasófej ide-oda mozog hogy kiolvassa az adatot. És torrent közben mondjuk a bal felső helyen van az adat, a játék meg a jobb alsó részben van, így ide-oda cikázik az olvasófej a másodperc tört része alatt.
Erre találták ki a töredezettségmentesítőt, de az nem sokat ér, mert ha van 1 fájl ami 4 gigás, akkor azt összeszedi hogy egy helyen legyen, de nem csinálja meg azt hogy a torrent és a játék közel legyen egymáshoz. Pedig képes lenne rá ha egy programozó így írná meg, de valószínűleg erre még senki nem gondolt.
Van olyan lehetőség, hogy megtaláljuk a gyakran használt programokat és fájlokat, és ha ezeknek a fizikai pozícióját egy töredezettségmentesítővel közel tesszük egymáshoz, akkor jelentősen nőhet a merevlemezek élettartama.
Nem hiszem, mert sok értelme nem lenne...
1. A HDD-ket pont arra találtak ki hogy "ugráljon
2 az olvasófej. Van ahol 24 órába mennek ezek a cuccok, mégsem mennek tönkre.
3. Ha ezeket az adatokat te szabnád meg hogy mi, mi mellett legyen, azzal csak annyit érsz el, hogy a fej 8 centi helyett 2-t közlekedik. Szerintem tök mindegy.
4. Hiába adod te meg a programok helyét, mert az oprendszered szintén percenként veszi igénybe a HDD-t és minden adat nem lehet egymás mellett - értsd ez alatt az oprendszer a játékok és a torrent fájlokat - és így értelme sem lenne annak amit szeretnél...
Nem kell ennyire túlreagálni a dolgot, ott más lehetett a gond.
Azért leírnám, hogy van egy töredezettségmentesítő program, Diskeeper.
Van sok hasznos funkciója amikről írsz.
IntelliWrithe
Auto Defrag stb. Bővebben:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Be lehet állítani hogy miszerint töredezettségmentesítsen az adott program. Sort by file name, satöbi...date..
Én is sok féle mentesítőt kipróbáltam már, de nekem az ingyenes jött be leginkább:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!