Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi az az agent. Exe?

Mi az az agent. Exe?

Figyelt kérdés

A feladatkezelőben megnéztem, mikor időnként lelassul a gépem, és az visz el a gép erőforrásaiból 90% cpu-t és fél giga ramot.

Ha kilövöm, akkor újraindítja magát.

Ez micsoda? Miért felelős? Melyik program használja? És mért pörög fel ennyire?

Egyébként Xp-t használok és nem valószínű, hogy vírus okozná a problémát.

2009. szept. 21. 12:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hát pedig. Ha nem vírus akkor valami olyan program, ami neked nem kell. Ha findog nincs mi az, kilövöd és nem megy el semmilyen funckió amit használsz akkor az biz egy fölösleges dolog. Keresd meg és zúzd le. Valószínűleg vírus.
2009. szept. 21. 12:49
 2/14 A kérdező kommentje:

Ha újratelepítem a gépet, akkor is ott van, csak nem pörög föl ennyire.

Rengeteg olyan folyamat van alapból az Xp-n, amiket kiír alapból a feladatkezelő. Sok olyan van amiről nem tudom pontosan, hogy micsoda.

Egyébként nem gyakran van ez, kb. két havonta egyszer, hogy így elszáll, de aztán pár perc múlva megnyugszik magától. Mindenesetre idegesítő.

2009. szept. 21. 12:58
 3/14 A kérdező kommentje:

Most is ott van. De most még tűrhető:

[link]

2009. szept. 21. 13:06
 4/14 anonim ***** válasza:

[link]

Töltsd le ezt, kicsit több infót ad, mint a sima feladatkezelő (nem kell telepíteni, csak kicsomagolod és elindítod). Ha az agent.exe fölé mész egérrel, akkor kiírja, hogy hol van a hozzá tartozó agent.exe. Ha a c:\windows\system32 mappában, akkor bizony jó eséllyel trójai. Ha nem, akkor valamelyik telepített (Install Shieldes) program szemetelt. Ilyenkor érdemes msconfig-gal kiszedni azt, ami miatt ez indul (mert nem kell).

2009. szept. 21. 13:15
 5/14 A kérdező kommentje:

KÖszönöm. Így néz ki a dolog:

[link]

msconfigban végignéztem az automatikus indulást és a szolgáltatásokat, de nem láttam ilyet. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet. Majd végigbogarászom még egyszer.

2009. szept. 21. 14:02
 6/14 A kérdező kommentje:
Egyelőre megkerestem ezen az elérési úton, amit kiír, ezt a fájlt és átneveztem a kiterjesztését .old-ra. Így nem indul el folyton magától.
2009. szept. 21. 14:06
 7/14 anonim ***** válasza:
Ez is egy lehetőség :) De ha véletlen nem tudsz 1-2 dolgot telepíteni, lehet hogy emiatt lesz. Egyébként nem vírus vagy spy, hanem valamelyik progit amit telepítettél, a Macromedia telepítéskezelőjét használta és az hagyta ott. De nem tudni hogy mi volt az :)
2009. szept. 21. 15:26
 8/14 anonim ***** válasza:
Bocs,hogy beleszólok, de mit jelentenek a különböző színek a folyamatoknál?
2009. szept. 21. 15:54
 9/14 anonim ***** válasza:
Nézd meg a Startmenű/Vezérlőpult/Biztonsági központban, milyen színnel jelöli a Tűzfalat és a Vírusok elleni védelmet. Ha kék, akkor minden OK, ha viszont narancssárga, akkor ki van kapcsolva (veszélyes), ha PIROS, akkor a fertőzött a géped, valami lapul benne. Nekem múltkor a Windowsban volt egy nyomkövető kis dög, másik (Free változatú) vírusirtó leszedte Rendszer-visszaállítás kikapcsolása és újrainditás után.
2009. szept. 21. 16:16
 10/14 anonim ***** válasza:

Köszönöm, de a vírusvédelem be van kapcsolva az kék. A tűzfal is be van kapcsolva , az is kék. Az automatikus frissítés sárga , mert csak értesítést kérek. Én az előző válaszoló által említett programra gondoltam, amit a Microsofttól lehet letölteni.

Vagy rosszul értettem valamit?

2009. szept. 21. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!