Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van arra lehetőség egy excel...

Van arra lehetőség egy excel file esetén, hogy az anyag használatát időkorláttal vagy a fáj megnyitásainak számával korlátozzam?

Figyelt kérdés

Adott egy excel anyag, amit e-mailben kell továbbítanom.

- Meg tudom azt oldani, hogy a címzett csak egy általam előzetesen beállított dátumig, időpontig tudja használni az anyagot?

- Esetleg arra van valamilyen megoldás, hogy a file megnyithatóságát korlátozzam úgy, hogy előzetesen beállítom, hogy csak 20-szor lehessen megnyitni?

Mi a véleményetek?

2013. ápr. 5. 09:15
 1/5 A kérdező kommentje:

A Google-val is keresgéltem..., eddig sajnos eredménytelenül.

Valószínűleg ilyen beállításokra és korlátozásokra nincs lehetőség a táblázatszerkesztőkön belül.

2013. ápr. 5. 12:07
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ez lehetséges így, mert pl: 20 megnyitásra volna lehetőség, de ezt csak a progi ellenőrzi, a fájlról viszont csinálhatok másolatokat, azokat pedig így mindet meg tudom nyitni 20x.. szóval könnyű kijátsznai.

Amit tesztelnék a collaboration mód. Egy másolatot osztanál meg így, majd mikor már nem akarom, hogy hozzáférjenek , törölném.. és így elvileg nem tudják megnyitni.

2021. szept. 21. 11:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Még annyit kell, hogy nyilván módosítást ne engedd nekik és meg kell tudni, hogy ennek ellenére le tudják-e menteni maguknak, mert ha igen, akkor gyakorlatilag nincs értelme..
2021. szept. 21. 11:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Közvetlen választ én sem tudnék, de az időpontban korlátozásra én egy dátumos összevetésen alapuló HA függvényt használnék.:

1. Egy szabad cellába beírnám a határidőt amíg megtekinthető. Legyen ez most a P2.

2. Az összes adatot tartalmazó cellát pedig átszerkeszteném (vagy ha előre tudom, akkor úgy írom meg), miszerint:

=HA(MOST()>$P$2,"","Tartalom")

3. Írásvédetté tenném, és a szerkesztést csak jelszóval engedélyezném, amit viszont értelemszerűen nem adnék át.

Így az adott dátum/időpont után a függvény miatt kiürülne a táblázat.

2021. szept. 21. 22:13
 5/5 anonim ***** válasza:
#4-es lehet védeni, de tudni kell, hogy ez a fajta védelem nem sokat ér akkor, ha kicsit is elszánt az illető, most rákerestem és a youtubeon kapásból 2 megoldást is mutattak..
2021. szept. 22. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!