Hol tudok ilyen (lent említett) animációs programot venni lehetőleg olcsón, és budapesten belül?
3D-ben így működik pl. a Blender. Hagyományos, 2D-rajzfilmet viszont csak némi plusz ügyeskedés árán tudsz vele létrehozni. Maradva az ingyenes kategóriánál, próbálkozhatsz a Synfig Studio és a CreaToon nevű programokkal, bár ezek csak távolról emlékeztetnek a csontvázas rendszerre. Van még egy Skeleton nevű kis progi, de az inkább csak játszadozásra, apróbb mozgáspróbák készítésére alkalmas. Szegről-végről a rokonsághoz tartozik a pálcikafigurák animálására való Pivot és Stykz program is.
Fizetős programok: Anime Studio, Toon Boom Studio, azt hiszem, mindkettő csontozható, a közismert nagy 3D-szerkesztők úgyszintén.
Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy a fizetős programok a neten kívül hol és hogyan vásárolhatók, én már csak passzióból is csupa ingyenprogramot használok. Mivel a Synfig ilyen, javaslom, hogy elsőként azzal próbálkozz. Innen töltsd le:
Nem tudom, az angollal hogy állsz, a program működtetéséhez szerintem fontos, de ha egyszer megérted a lényeget, onnan már nem túl bonyolult. Kivételesen nem ajánlom fel a segítségemet, mert az én gépem olyan ósdi, hogy már nem fut rajta, csak hibaüzenetről hibaüzenetre döcög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!