Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A keylogger programok nem...

A keylogger programok nem illegálisak?

Figyelt kérdés
Ha otthoni számítógépre használom és egy két ember jár csak rajta akkor ki jönne rá? Van valami vagy valaki aki ezt figyeli? (nem vírusirtókra gondoltam)
2013. ápr. 1. 17:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha lopsz egy vadidegentől vagy lopsz a testvéredtől az ugyanúgy lopásnak minősül a törvény szerint. Szóval illegális.
2013. ápr. 1. 17:26
 2/4 zsomkovacs ***** válasza:

Ha a felhasználó pontos tájékoztatást kap arról, hogy mit csinál a program, meg is érti és hajlandó szerződést is elfogadni róla, hogy ő ezt tudja és saját felelősségére futtatja a programot, akkor legális. Amíg te használod a gépet, és a saját tevékenységedet naplózod vele, az is legális.

Van azonban egy olyan érzésem, hogy te nem kívánod a programról tájékoztatni a másik személyt, és leginkább a jelszavait lopnád el. Ez viszont illegális. (Jelszavakat lopni, tevékenységet naplózni az illető hozzájárulása nélkül.) Nem, nem figyeli senki. De ha lebuksz, akkor a másik személy följelenthet, meg is fogja nyerni a pert, te meg fizethetsz kártérítést, vagy adott esetben börtönbe is kerülhetsz. És ha nem derül ki, akkor is elég szemét dolog... Ki kéne már nőni abból, hogy nem azért nem öljük le egymást, mert akkor a rendőr bácsi csúnyán néz majd ránk, hanem mert emberek vagyunk, akiknek van minimális fogalma arról, mi az erkölcs...

2013. ápr. 1. 17:33
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem, nem használok ilyesmit. Csak találtam egy kérdést ahol valaki válaszolta hogy illegális. Gondoltam, de nem is jutott volna eszembe, mivel tényleg ki figyelhetné?! A cégeknél persze figyelhetik, tudom, csak kíváncsi voltam hogy egy személy számítógépét nem figyelhetik úgy mint a cégest (vagy akármit).
2013. ápr. 1. 17:52
 4/4 zsomkovacs ***** válasza:
Személyes számítógépet nem figyelhetnek cégek (hacsak nem az FBI-nak dolgozol), de normális esetben azt a számítógépet nem is kötheted a munkahelyi hálózatra, tehát semmi közük hozzá.
2013. ápr. 1. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!