Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mit jelent a BDRip rövidítés?...

Mit jelent a BDRip rövidítés? És mi a különbség a DVDRip És a BDRip közt? Egyáltalán mi az a "rip"?

Figyelt kérdés
2013. márc. 31. 18:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A BD a bluray rövidítése. A DVD-t gondolom tudod.

A rip pedig azt jelenti, hogy valamlyen adathordozóról lementet anyagot egymás formátumba konvertálnak. Praktiusan tömörítenek.

Minden tömörítési eljárás végeredménye nagyban függ - az alkalmazott tömörítési algoritmus tulajdonságin túl - az eredeti alapanyagon található információk mennyiségétől.

A BD nagyságrendekkel több információt tartalmaz, mint egy DVD, tehát elvben jobb RIP készíthető belőle.

A gyakorlatban meg ehhez is érteni kell.

2013. márc. 31. 18:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ így már egyből értem...
2013. ápr. 1. 10:13
 3/6 Saminho válasza:
Tökéletes válasz !! én is meg akartam már kérdezni hogy meik jobb mivel konvertált cuccosok de mindent megválaszoltál !!én is köszööm !!!! :D
2013. júl. 3. 11:51
 4/6 anonim válasza:
Én így kommentben megkérdezném, hogy egy dvd lejátszó miért nem játssza le a BDRip-et, Xvid-et pedig igen?
2014. ápr. 13. 11:52
 5/6 anonim válasza:

Előző vagyok! Kijavítanám!

*Miért nem játssza le a dvd lejátszó az x264 es dolgokat?

2014. ápr. 13. 11:57
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Mert a BDRip nem fájlformátum.

A BD-ről rippelt dolgokat többnyire mkv konténerbe tömörítik. ha a DVD lejátszó kezeli ezt a konténert, akkor le is játssza, ha nem, akkor meg nem.

Egyébként a régebbi DVD lejátszók az AVI (Divx, Xvid) formátumokat sem kezelték. és amelyik mégis, annak sem volt mindegy, hogy milyen trükkös tömörítéseket használtak. Pl. a GMC, QPEL eljárások nagyon sok lejátszón kifogtak.

2014. ápr. 13. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!