Melyik lenne a jobb?
Vista, vagy XP?
Érdekelne, hogy melyik és MIBEN jobb!
Minden építő jellegű hozzászólást zölddel értékelek! Az egyiket, másikat szándékosan "lejárató" komment pirosat kap! Köszi! :)
Kihagytam a lényeget, a számítógép:
-2,77 Ghz (kétmagos) processzor
-1,5 G RAM
-256 mb videokártya
Windows XP
A processzorod valószínűleg támogatja a 64 bit-es rendszert, ami az XP esetében magyar nyelven nem érhető el, így ez hátrány. A kevés RAM és a videokártya miatt lassú lenne Vista-val a gép, de ha erősebb lenne, akkor is inkább a Windows 7-et tanácsolnám. Biztonság szempontjából ismét a Windows XP hátrányosabb, ugyanis a Microsoft már nem foglalkozik ezzel az operációs rendszerrel. A lényeg, hogy a gép gyengesége miatt az XP, viszont a biztonság szempontjából a Vista. Nincs gond az XP-vel sem és megkockáztatom, van olyan stabil, mint a Windows 7. Nekem a Vista kimaradt, mert sok panasz volt rá. Szoftverek szempontjából mindig az újabb operációs rendszer a kritikusabb, ugyanis a Windows 8 Pro ott fekszik a fiókomban, mert sok szoftveremmel kompatibilitás problémák vannak, ezért elhalasztottam az átállást. Az XP esetében kicsi erre az esély. Egy hátrány, hogy nem lesz frissítés, viszont a gép gyengesége miatt nincs sok választás, vagy bevállalod, hogy megizzad a gép az újabb rendszerrel.
Próbáltam már Win 7 Ultimatet is (64 bites), szépen ment minden. Minimális lassulás sem volt észrevehető, csak indításnál az első 5 percben. Ez viszont minden indításra igaz volt!
És ha mégis feltenném, akkor 64, vagy 32 bites verzióval járnék jobban? Vagy miben különbözik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!